Zoeken
20171214_143530.jpg

Update 20 december

20171214_143530.jpg

Twee wekelijks geven wij u een update van de voortgang van onze werkzaamheden op Hoog Catharijne te Utrecht. Ditmaal een verslag van onze werkzaamheden in bouwdelen Radboud-zuid en Godebald.

Radboud-zuid en Godebald

  • Op de derde verdieping in bouwdeel Radboud-zuid is de eerste vakwerkspant geplaatst. De oude staalconstructie is ingekort om plaats te maken voor de nieuwe staalconstructie, waarna de nieuw aangebrachte vakwerkspant is verbonden met de reeds bestaande constructie. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren moest de ligger door middel van spanbanden en een handkettingtakel tijdelijk worden voorzien van extra ballast om de krachten op te vangen. Binnenkort staat het aanbrengen van de tweede vakwerkspant op de planning.
  • Onder de tweede bouwlaag is de staalconstructie geplaatst. Inmiddels zijn we bezig met het aanbrengen van de SAB vloer. Zodra de Comflorvloer is afgestort begint de nieuwe “look and feel” van deze strook van de passage al zichtbaar te worden.  
  • Ook de sloop van het dak en van de bestaande gevel ter plaatse van de voormalige Bioscoop Hoog Catharijne is in volle gang. Het dakje dat op de foto nog zichtbaar is, is inmiddels verwijderd. Momenteel wordt de bestaande staalconstructie onder handen genomen.
  • Tijdens de sloopwerkzaamheden in de oude bioscoop van Hoog Catharijne hebben we onderstaande oude en zeldzame stoppenkast gedemonteerd.

Vanuit Hoog Catharijne wensen wij u alvast een fijne kerst en een voorspoedig 2018 toe.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!