Zoeken
5.jpg

Bouwupdate Holland Park Diemen

Bouwcombinatie Holland Park Diemen (Boele & van Eesteren | Kondor Wessels Amsterdam) is eind 2021 gestart met werkzaamheden ten behoeve de bouw van het project Holland Park Diemen, gelegen aan de Eekholt en Gerrit Rietveldsingel.

Begin dit jaar zijn we gestart met het aanbrengen van de funderingspalen en het drukken van de damwanden. Inmiddels is de laatste paal geboord en is de boorstelling weer afgevoerd. Ook het drukken van de damwanden is afgerond.

2.jpg

Uitgraven bouwkuip

De aangebrachte damwanden vormen een gesloten bouwkuip, waardoor we plaatselijk bemaling toe kunnen passen. Door een middel van deze plaatselijke bemaling wordt het grondwater binnen de gesloten damwanden tijdelijk verlaagd. Zo hebben we droge voeten gehouden tijdens het uitgraven van de bouwkuip ten behoeve van de één laagse verdiepte parkeerkelder. 

Opbouw torenkraan

Op vrijdag 3 juni is de eerste torenkraan opgebouwd. Deze torenkraan gaat Toren 5 en een gedeelte van blok 8 bedienen. In totaal komen er drie torenkranen te staan verdeeld over blok 8 en toren 6. Over enkele weken worden de overige torenkranen opgebouwd.

Ook zijn we momenteel  druk bezig met de funderingswerkzaamheden (poeren en balken) in de parkeerkelder. Binnenkort gaan we van start met de voorbereidende werkzaamheden van de fundatie van het eerste blok.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!