Zoeken

Eerste prefabwand nieuwbouw geplaatst

Donderdag 12 september is de eerste prefabwand voor de nieuwbouw van het HagaZiekenhuis op locatie Leyweg op het ziekenhuisterrein gearriveerd. Hierna hebben de raad van bestuur, de medewerkers van het HagaZiekenhuis, de bouwers en de directe omwonenden hun naam op de wand vereeuwigd. De wand is onderdeel van het te bouwen Juliana Kinderziekenhuis, het OK-complex en het Dagcentrum.

VolkerWesselsHaga voert de Design & Build uit van het nieuwe Juliana Kinderziekenhuis, het OK-complex en het Dagcentrum. Daarnaast zal VolkerWesselsHaga het tweede deel van de renovatie van het bestaande ziekenhuis gaan uitvoeren, evenals het technisch onderhoud van het gehele ziekenhuis voor de aankomende twintig jaar.

Om de bouwtijd zo kort mogelijk te houden is gekozen voor de bouw met prefabonderdelen die al eerder in de fabriek zijn gemaakt. De eerste wand is aangeleverd en er volgen de komende weken nog velen. Vanaf nu zal de nieuwbouw snel de hoogte in gaan. In drie maanden tijd, rond eind december van dit jaar, staat het casco van de gehele nieuwbouw er al. In 2014 zullen de werkzaamheden minder merkbaar zijn voor de omgeving, want dan is VolkerWesselsHaga vooral binnen bezig met de afbouw en het plaatsen van de installaties. In het eerste kwartaal van 2015 is de nieuwbouw gereed.
De nieuwbouw is ontworpen door MVSA Architects. In het ontwerp van het nieuwe ziekenhuis aan de Leyweg sluiten de nieuwbouw en oudbouw moeiteloos op elkaar aan. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van het ontwerp en er is gekozen voor verantwoorde materialen en installaties. Het ontwerp kenmerkt zich door zachte, ronde lijnen, transparantie en een grote inval van daglicht. Belangrijke kenmerken die terugkomen in het zorgconcept Planetree, van waaruit het HagaZiekenhuis werkt.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!