Zoeken
IMG_5208.JPG

Hoogste punt gemeentehuis Westland gevierd

In deze update vertellen wij u welke activiteiten er de afgelopen periode zijn afgerond en welke werkzaamheden er komende weken plaatsvinden op de bouwplaats.

IMG_5208.JPG

Waar de bouw van het nieuwe gemeentehuis Westland in mei 2016 startte, vierde consortium De Groene Schakel 26 januari 2017 dat de hoogste punten van beide gebouwen zijn bereikt. Samen met de bouwplaatsmedewerkers werd het heugelijke feit gevierd in het nieuwe kantoor voor de medewerkers, aan de Laan van de Glazen Stad in Naaldwijk. Als symbolische handeling hesen beide uitvoerders een vlag naar de nok van het pand.

Bouwupdate

Onze laatste voortgangsinformatie betrof het heiwerk en inmiddels zijn wij zes maanden verder. Sinds dien is op beide locaties de stalen draagconstructie met vloeren gemonteerd en hebben wij de gevels gesloten. Afgezien van enkele bevoorradingsstroken zijn de gevels dicht. Het dak van de locatie Verdilaan is eind december wind- en waterdicht gemaakt en op de Laan van de Glazen Stad gebeurde dat in januari. Met het dichtzetten van de daken en gevels zijn ook de primaire installaties gemonteerd in de gebouwen. Ook is gestart met de afbouw. Eind december is de wandenbouwer volop aan de gang gegaan en begin januari zijn de eerste dekvloeren gesmeerd.

IMG_5206.JPG
LvdGS.JPG

Werkzaamheden komende maanden

Voor de komende 2 maanden (februari en maart) staat gepland dat de daken en gevels volledig dicht worden gemaakt en afgewerkt. Dat betekent dat de laatste houten panelen worden verwisseld voor glas en sandwichelementen en dat de dakranden worden afgewerkt. Op de daken worden de zonnepanelen en alle kanalen en leidingen gemonteerd. Binnen gaat de afbouw van wanden, vloeren en plafonds door.

Film

Ook is er een nieuwe versie van de time lapse camera's die op de bouwplaatsen hangen. Bekijk hier de update van de bouw tot het eind van 2016.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!