Zoeken
IMG_3541.jpg

Ruwbouw De Hooch in volle gang

IMG_3541.jpg

De ruwbouw van De Hooch is inmiddels op de 2e verdiepingsvloer. In deze verdiepingsvloeren worden alle installatiecomponenten aangebracht die voortvloeien uit het maatwerk ontwerp van de interieurarchitecten samen met de klanten. De hoeveelheid toegepaste installaties in de luxe appartementen van De Hooch ligt aanzienlijk hoger dan in een gemiddeld appartement. Hierdoor is veel meer en veel intensievere afstemming benodigd met de ruwbouwer en vlechter.

De ruwbouwcyclus, de bouwtijd tussen de start van één bouwlaag en de start van de volgende bouwlaag, bedraagt circa 20 werkbare werkdagen. De ruwbouwcyclus van De Hooch is gezien de vele werkzaamheden per bouwlaag complex van aard. Zo worden bijvoorbeeld de vloeren en balkons constructief omhoog gezet om na de stort en de daarna aan te brengen belastingen te zakken op de theoretische waarde.

Door de in grootte en diepte verspringende balkons is voor elke gevel en verdieping een unieke situatie uitgewerkt. De geveldetaillering met de keramische strips op de balkonranden en plantenbakken moet exact in lijn worden uitgevoerd. Hierdoor is het van groot belang dat constructie heel nauwkeurig op maat wordt uitgevoerd, waarbij we nog strenger zijn dan de gebruikelijke normen aan toleranties.

Gedurende de ruwbouwfase worden er al de nodige materialen voor toekomstige bewerkingen naar de verdiepingsvloeren getransporteerd. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan kalkzandsteen voor de gevelpenanten en technische ruimten, houten stelkozijnen, gevelpuien en gevelbeglazing. Dit maakt deze bouwfase een dagelijkse logistiek puzzel met just-in-time afspraken voor de transportstraat en de inzet van de torenkraan.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!