Zoeken
23042021.JPG

Nieuwsbrief 4: bouwverkeer en transport

23042021.JPG

Graag informeren wij u over onze werkzaamheden voor de realisatie van het project De Hooch, gelegen tussen de Hobbemakade en de Pieter de Hoochstraat, ter hoogte van Hobbemakade 31 in Amsterdam.

Wat is er de afgelopen periode gebeurd?

De afgelopen periode stonden de werkzaamheden in het teken van de ruwbouwwerkzaamheden. Sinds de stort van de begane grondvloer eind vorig jaar heeft De Hooch snel vorm gekregen. Inmiddels heeft de ruwbouw de vijfde verdiepingsvloer bereikt en is op de onderste bouwlagen de ruwe afbouw gestart. In deze nieuwe fase wordt het drukker op de bouw; er zijn meerdere bouwstromen tegelijkertijd en het bouwverkeer wordt geïntensiveerd. Dit heeft een aantal gevolgen voor het transporten naar de bouwplaats, bouwverkeer en parkeren door onderaannemers.

Bouwverkeer en transport

Sinds de start van de werkzaamheden betreedt het bouwverkeer de bouwplaats via de Hobbemakade. Dit blijft de standaard aanrijroute. De komende peridode ontkomen wij er echter niet aan dat er enkele keren transporten via de Pieter de Hoochstraat moeten plaatsvinden. De hellingbaan aan de Pieter de Hoochstraat is in deze fase van de bouw namelijk de enige manier waarop grotere transporten naar de kelder van De Hooch kunnen plaatsvinden. Deze transporten worden met hoge uitzondering toegestaan en gebeuren altijd onder toezicht van de uitvoerder. Aan het begin van de fijne afbouw – na de bouwvakantie  –  en tegen het einde van de bouwperiode – december 2021/ januari 2022 –  vinden er wederom dergelijke transporten plaats via de Pieter de Hoochstraat. De grootte van de vrachtwagens is afgestemd op deze smallere straat.

Parkeren

Voor deze fase van de bouw zijn er naast meer transporten ook meer arbeidskrachten benodigd om het werk op de bouwplaats uit te voeren. Dit brengt een uitdaging in verband met parkeergelegenheid met zich mee: de parkeergarages in de buurt zijn helaas niet toegankelijk met de busjes van onze onderaannemers. Hierdoor dient men gebruik te maken van de parkeergelegenheid in nabije omgeving van de bouwplaats. Het is ons opgevallen dat er de laatste tijd meer geparkeerd wordt direct achter de bouw. Wij zijn in gesprek met onze onderaannemers om te zorgen voor een betere parkeerspreiding over de buurt. Daarnaast moedigen wij onze onderaannemers aan om vooral met personen auto’s naar de bouwplaats te komen en te parkeren in de naastgelegen parkeergarage.

Updates en projectinformatie

Op de projectwebsite www.boele.nl/projectwebsites/de-hooch kunt u terecht voor meer informatie over de realisatie van het project. Via deze website wordt tijdens de realisatiefase ook een automatische nieuwsupdate verzorgd. U kunt zich dan aanmelden voor de nieuwsalert door uw e-mailadres in te dienen onderaan de pagina van de website en op de knop ‘Op de hoogte blijven’ te drukken. Let op! U moet uw aanmelding bevestigen via de aanmeldingsmail.

Werktijden

De normale werktijden van Boele & van Eesteren zijn van maandag t/m zaterdag, van 7.00 tot 19.00 uur. Ook in de toekomst zullen wij, indien het wegens bijzondere omstandigheden nodig is om buiten deze tijden op de bouwplaats te werken, u hiervan vooraf op de hoogte brengen. Dat bouwen hinder oplevert voor omwonenden, realiseren wij ons heel goed. Helaas kunnen wij dit niet voorkomen. Wel proberen wij de hinder tot een minimum te beperken.

Bewuste Bouwers

Het project De Hooch is aangesloten bij Bewuste Bouwers. Aandacht voor de omgeving, veilig werken, medewerkers en het milieu, dat is waar een Bewuste Bouwer voor staat en zo zullen wij het project realiseren. Wilt u meer weten wat Bewuste Bouwers voor u betekent dan kunt u informatie vinden op www.bewustebouwers.nl.

Contact

Voor vragen of opmerkingen met betrekking tot de bouw van De Hooch, kunt u contact opnemen met Boele & van Eesteren via dehooch@boele.nl of bellen naar 070-414 4200.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!