Zoeken
20190305_112942.jpg

Aanvoer sloopkraan en start sloop bovenbouw

20190305_112942.jpg

Op dinsdag 5 maart is door middel van speciaal transport in de vroege ochtend een sloopkraan aangevoerd naar de bouwplaats van De Hooch. De combinatie was 30 meter lang en 120 ton zwaar. Deze kraan is via een gemaakte opening in de gevel naar de binnenplaats gereden. Vanaf hier wordt deze kraan ingezet bij de sloop van het voormalige KPN kantoorpand, dat vanaf de binnenplaats wordt ontmanteld.

De sloopmachine maakt het mogelijk om een groot deel van de sloopwerkzaamheden te knijpen en te knippen. Door gebruik te maken van deze methodiek wordt overlast zo veel mogelijk beperkt. Na de ontkoppeling van de belendende panden wordt er donderdag en vrijdag gestart met de machinale sloop. Naar verwachting is de sloop van de bovenbouw eind april gereed. In de maanden juli en augustus worden de huidige kelders gesloopt en verwijderd. 

Voorsloop

De afgelopen periode stond in het teken van de voorsloop, waarbij het pand is voor zo ver als mogelijk is gestript van alle niet steenachtige afvalstoffen. Ook zijn de gevels naar de Hobbemakade, binnentuin appartementen-hotelcomplex en deels op de Pieter de Hoochstraat voorzien van steigers met hekdoeken om de verspreiding van stof tijdens de machinale sloop te voorkomen.

Extra maatregelen

Om geluids- en trillingsoverlast zo veel mogelijk te voorkomen neemt Boele & van Eesteren diverse maatregelen. Naast het inzetten van de knip- en knijpmethodiek maken wij zo veel mogelijk gebruik van moderne stille machines en vrachtwagens en is de slooprichting zo gekozen dat het pand als extra geluidsbarrière dient. Daarnaast hebben onze medewerkers strikte instructies meegekregen met betrekking tot de sloopwijze, het verplaatsen van de kraan (rupsen) en het op- en afladen van containers.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!