Zoeken
header conceptenkaart.png

Conceptenkaart

Ontwikkelingen met ons concept komen tot stand aan de hand van een interactief en geïntegreerd stappenplan. Aan de ene kant is dat er om tot een beheersbaar ontwikkel-, ontwerp- en bouwproces te komen, maar nog belangrijker is dat u hierdoor de mogelijkheid krijgt om in de juiste fases keuzes te maken die het best bijdragen aan de doelstellingen van uw project. Met behoud van alle voordelen van ons concept. Het resultaat? Betaalbare, duurzame en kwalitatieve woningen met eigen uitstraling.

Stap 1 gebouwvorm bepalen

Stap 1 

Gebouwvorm bepalen

De allereerste stap in het stappenplan betreft het configureren van de gewenste gebouwvorm. In deze stap bepaalt u met welke vorm u de locatie optimaal invult. Hierin speelt de architectonische beeldkwaliteit en duurzaamheid een prominente rol. De mate van duurzaamheid is daarnaast afhankelijk van de inpassing in de omgeving en de zonoriëntatie. De flexibiliteit van ons concept is ook in stedenbouwkundig opzicht een groot pluspunt: het concept voorziet in alle denkbare woningtypes. Er zijn nauwelijks architectonische beperkingen en de ontwerpregels bieden alle
speelruimte voor opdrachtgevers.

Stap 2 lengte en hoogte bepalen

Stap 2

Lengte en hoogte bepalen

Het stedenbouwkundig plan wordt vertaald naar een concreet gebouw: na het bepalen van de gebouwvorm kan de lengte en hoogte van het gebouw worden geconfigureerd. Er zijn nauwelijks architectonische beperkingen en de ontwerpregels van ons concept bieden alle speelruimte. Een woongebouw met drie tot zes verdiepingen of een enorme reeks aan aaneengesloten woningen: alles is mogelijk.

stap 3 pmc type bepalen

Stap 3

PMC type bepalen (voor elk wat wils)

Wilt u het plan invullen met appartementen voor één- of tweepersoonshoudens, of gezinnen? Met appartementen voor elke doelgroep, van starter tot senior en van student tot zorgvrager. Of met een passende combinatie uit dit ruime aanbod? Met ons concept kan het. Zonder prijsgevolgen, zolang de juiste PMC-type (product-markt-combinatie) en beukmaat combinatie wordt gekozen. Binnen de gekozen bouwstenen valt vrij te kiezen in woningplattegronden. Kiest u bijvoorbeeld bij een PMC7 woning voor een standaard, doorzon of hoekappartement. Alle varianten van een PMC passen in dezelfde beuk.

stap 4 entree bepalen

Stap 4

Entree bepalen

Ons concept staat voor keuzevrijheid: zodoende is ook de positie van de (hoofd)entree door u te bepalen. Wij bieden u niet alleen een verscheidenheid aan woning typen, maar ook entreetypen. Door standaardisering van zowel de woningtypen als entreetypen, met een enorm palet aan keuzemogelijkheden, blijft de kwaliteit op het
hoogste niveau.

stap 5 horizontale en verticale verbijzonderingen

Stap 5

Horizontale en verticale verbijzonderingen

In veel gevallen is het beeldkwaliteitsplan leidend bij de keuze voor de architectuur van nieuwbouwprojecten. Aan de hand van de flexibiliteit en ontwerpregels van ons concept kan een architect op een onderscheidende manier invulling geven aan het ontwerp. Hierbij zijn uiteraard zowel horizontale als verticale verspringingen mogelijk. Daarnaast biedt ons concept de mogelijkheid om de kop(pen) van het woongebouw een kwartslag te draaien. Zo ontwikkelt en ontwerpt u altijd unieke woongebouwen die perfect passen bij de locatie, het beeldkwaliteitsplan en de doelgroep. Mocht het voor de locatie nodig zijn is, dan is er een mogelijkheid tot het uitbreiden naar maatwerk.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!