Zoeken
IMG_6924.JPG

Update werkzaamheden juli & augustus

IMG_6924.JPG

In deze update leest u welke activiteiten in de zomerperiode worden uitgevoerd op de bouwplaats van Amare aan het Spuiplein.

Constructie

Op de plaatsen waar de gevel reeds voorzien is van een stuclaag kunnen we gaan starten met het aanbrengen van de sier gevelkolommen. Deze welbekende vertakkingen maken de uitstraling van Amare compleet. In de ensemblezaal beginnen we met het bouwen van de uitschuifbare tribune, hierop worden later de stoelen geplaatst. In de concertzaal worden de eerste balkonranden in deze periode zichtbaar. De speciale, veerkrachtige dansvloeren in de dansstudio’s worden geplaatst.

We gaan de definitieve stroom gefaseerd aansluiten, waardoor de bouwstroom verwijderd kan worden. Diverse installaties, zoals kanalen en stroom- en audio/video kabels worden door heel het gebouw aangebracht. In de studio’s en oefenruimtes plaatsen we systeemplafonds. In de foyers komen vaste plafonds en bij de entrees maken we buitenplafonds. Het dak wordt voorzien van zonnepanelen.

Sloopwerkzaamheden

De laatste torenkraan (hoek Stadhuis-Turfhaven) is onlangs gedemonteerd. Deze kraan stond op een poer, een zogeheten ondersteuningsconstructie. Deze poer moeten we nu weghalen. Ondanks dat we de overlast tot een minimum willen beperken, ontkomen we er bij deze sloopwerkzaamheden niet aan dat het geluidshinder oplevert. Het slopen van de poer gebeurt namelijk met behulp van een grote sloopkraan die het beton kapot hakt. 

De planning van de werkzaamheden is als volgt:

  • grondwerkzaamheden: maandag 13 juli
  • sloopwerkzaamheden: 14 juli t/m 24 juli
  • grondwerkzaamheden: 25 juli

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!