icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Anders kijken

Het is onze drive om onze opdrachtgevers en onszelf positief te verbazen en het hoogst haalbare te leveren. Of dit nu gaat over kwaliteit, snelheid, een duurzaamheidslabel of de beste materialen. Daarom zijn we goed in anders kijken.

Typisch Boele

Want alleen als je anders kijkt en buiten de standaard sporen denkt zie je meer. Meer mogelijkheden. Andere oplossingen. Dan is the sky the limit en dan zijn wij gelukkig. Geef ons een organisatorische of technische puzzel en wij lossen hem graag voor u op. Met precisie en tot in de puntjes georganiseerd. Daar zijn we dan wel weer heel rechtlijnig in! Ook dat is ‘typisch Boele’!

Wilt u weten hoe wij anders kijken? Lees dan onderstaande artikelen, waarin we vertellen over de inventieve oplossingen die we gecreëerd hebben voor de realisatie van onze projecten. 

2277368.jpg

Vernieuwing vanuit vakmanschap

In de binnenstad van Den Haag verrijzen twee woontorens binnen project Sonate. Bolero, van de hand van Klunder Architecten, nadert de oplevering. Adagio, van de hand van MVSA Architects, klimt gestaag verder. De letterlijke betekenis van Adagio (‘gemakkelijk’) geldt straks wel voor het wooncomfort, maar niet voor het bouwproces. Paco Alblas is Projectleider bij Sonate en vertelt over de technische uitdagingen én oplossingen.

Lees meer
2276433.jpg

Open communicatie maakt het verschil

“Valentijnsdag kreeg dit jaar een extra dimensie in Naaldwijk toen de 37 appartementen voor de woongroep ‘de Oude Veiling’ opgeleverd werden. Na een intensief traject met de Gemeente en de nieuwe bewoners zijn we trots op het resultaat”, zegt Cansu Göbek, Ontwikkelaar bij Boele. “En we zijn trots op alle complimenten die we van de seniorenwoongroep en de omgeving mochten ontvangen”, vult Jeffrey Verbeek aan. Hij was voor Boele de Projectleider bij De Brandmeester.

Lees meer
MVSA.jpg

Vertrouwen in elkaars daadkracht en expertise

De relatie tussen MVSA Architects en Boele & van Eesteren gaat al zeker 20 jaar terug, naar de bouw van ING House op de Zuidas in Amsterdam. Dit project was de start van een succesvolle samenwerking die zich in de jaren erna nog verder verdiept heeft. Met verschillende gezichtsbepalende gebouwen en bijbehorende uitdagingen. Het geheim van dit succes: een gemeenschappelijke passie voor techniek en de wil om net die extra stap te zetten.

Lees meer
2277766.jpg

Topsport en kruisbestuiving

Ten westen van Gouda, bouwen we in ‘Westergouwe’ gestaag door aan een deel van de ca. 4.400 woningen die hier in 15 – 20 jaar gerealiseerd worden. We werken gefaseerd en zijn op diverse plekken in het gebied druk bezig met projecten in verschillende fases. "In vergelijking met de grote en complexe projecten die we bij Boele doen, lijkt dit project een simpele opgave”, zegt Remco van der Gaag, Projectleider van de Kolk fase 2. “Maar niets is minder waar. De processen van deze werken zijn ingericht op snelheid."

Lees meer
2276053.jpg

Een goede buur in hartje binnenstad

Dat goed omgevingsmanagement veel oplevert ondervond Projectleider Jochen Bösel bij De Hooch in Amsterdam Centrum. Hier bouwden we - aan de drukke Hobbemakade in het Amsterdamse Museumkwartier - 28 appartementen in het luxe segment op een tweelaagse parkeergarage. Met aan beide zijden buren als een hotel, appartementen en een KPN centrale. Door het geven van maximale transparantie aan de buurt, is men Boele de afgelopen 4 jaar gaan waarderen. “We zijn 1,5 jaar voordat we met slopen begonnen al contact gaan leggen met de buurt”, vertelt Jochen. “Daar leefde veel weerstand tegen dit project. Mede hierdoor hebben we extra ingezet op het betrekken van omwonenden."

Lees meer
2274317.jpg

Trillingsvrij bouwen direct naast het spoor

Langs het drukste fietspad van Leiden bouwt Boele in combinatie met Du Prie aan ‘The Station House’, een complex met 140 appartementen en 1 brandweerkazerne. Deze unieke combinatie zorgt samen met ingewikkelde nutsvoorzieningen voor zo’n puzzel waar wij gek op zijn. Het project loopt ten einde en Wouter Velsing, Projectleider bij Boele, blikt terug.

Lees meer
8-21-10-23 4.jpg

Extreme vormen vragen om meesterschap

De Zuidas is een landmark rijker. En wat voor één. De eigenzinnige architectuur van MVRDV’s ‘Valley’ met gevels van glas en natuursteen, biedt ruimte aan luxe huurappartementen, kantoren en voorzieningen. Geheel in lijn met de Amsterdamse verstedelijkingswensen voor dit deel van de stad. Naast de bouwtechnische aspecten, wordt ‘de vallei’ volledig groen opgeleverd. Een topprestatie onder extreme omstandigheden van Boele & van Eesteren en G&S Bouw.

Lees meer