icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouwcombinatie

Nieuws · 03 december 2020

Start bouw Wonderwoods

Wonderwoods

kleur socials.jpg

Op 1 december hebben Wonderwoods Development en Bouwcombinatie Wonderwoods, bestaande uit Kondor Wessels Amsterdam en Boele & van Eesteren, het startsein gegeven voor de bouw van Wonderwoods! Zo zijn wij begonnen met het realiseren van de zogeheten CSM-wanden voor de ondergrondse parkeergarage.

Een CSM (Cutter Soil Mix)-wand vermengd het aanwezige zand met een grout. In deze mix worden verticaal stalen profielen opgenomen. Na verharding ontstaat er een wand van circa 50 centimeter dik. De CSM-wand zorgt voor de grondkering naar de bestaande bebouwing tijdens het ontgraven van de bouwput. Op korte termijn start Volker Staal en Funderingen (VSF) binnen deze keldercontour met het indraaien van de funderingspalen. Het aanbrengen van de CSM-wand als het indraaien van de funderingspalen zijn geluids- en trillingsarme methodieken om zo de omgeving zo veel mogelijk te ontlasten.  

Foto: Milan Hofmans

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project