icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouwcombinatie

Nieuws · 03 mei 2021

Ontgraven bouwkuip Wonderwoods gestart

Wonderwoods

005 startgrondwerk.jpg

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van het project Wonderwoods te Utrecht.

In het deel van de bouwkuip waar de BOERI-toren gerealiseerd wordt, stonden de werkzaamheden afgelopen maand grotendeels in het teken van het afsluiten van de bodem van de bouwkuip door middel van glasinjectie. Het aanmaken van deze vloeistof (een mengsel van waterglas, water en een harder) gebeurt in de op locatie opgestelde glasinjectiecentrale. Via de injectieslangen is de glasinjectievloeistof naar 10 meter diepte gepompt. Daar vormen de afzonderlijk aangebrachte bollen uiteindelijk een waterdichte laag van ongeveer 1 meter dik.

Vervolgens zijn de drainage slangen in de bouwput aangebracht. Hiermee is het water, wat zich in de meters grond boven de glasinjectielaag bevond, uit de bouwkuip weggepompt. Aansluitend zijn we gestart met het afgraven van het eerste deel van de bouwkuip waar binnenkort de betonpoer ten behoeve van de torenkraan wordt gestort.

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project