icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Sonate

Turfmarktgarage

De vloer rondom Adagio moet worden gerenoveerd voor de nieuwe inrichting van de Turfmarktgarage. De huidige vloer dient te worden aangepast om ervoor te zorgen dat de brandweer over de maaiveldvloer kan aan- en afrijden. Voor deze aanpassingen moeten de nodige werkzaamheden onder de begane grondvloer worden uitgevoerd. Vervolgens moet de maaiveldvloer gesloopt worden om plaats te maken voor een definitieve betonvloer.  

Gelijktijdig met ruwbouw Adagio

Deze werkzaamheden worden gelijktijdig uitgevoerd met de bouw van Adagio. Zo wordt ervoor gezorgd dat zowel de werkzaamheden aan Adagio als de ruwbouw van de Turfmarktgarage in de tweede helft van 2023 kunnen worden afgerond. Aansluitend zal de gemeente Den Haag de definitieve inrichting van het dek en de parkeergarage voor haar rekening nemen.

Om materieel en materiaal ten behoeve van de werkzaamheden aan de Turfmarktgarage op de juiste plek te krijgen, moet er eerst een transportopening in de maaiveldvloer worden gemaakt. Deze sloopwerkzaamheden worden in oktober uitgevoerd en nemen circa 2 a 3 weken in beslag.

De sloop- en nieuwbouw werkzaamheden zullen gefaseerd worden uitgevoerd, startend in oktober dit jaar en eindigend na het verwijderen van de torenkraan van Adagio eind 2022 / begin 2023. 

Werkzaamheden voor omgeving zichtbaar en op volgorde uitvoering (gefaseerd):

  1. Nieuwe vloer tussen Amare en Adagio, fase 1A+1B.
  2. Sloop vloer aan de zijde van het Stadhuis, fase 2A.
  3. Nieuwe vloer fase 2A.
  4. Demontage torenkraan Sonate Adagio.
  5. Sloop vloer tussen Adagio en de Turfhaven, fase 2B.
  6. Nieuwe vloer fase 2B.

Partijen

Opdrachtgever: Gemeente Den Haag
Aannemer: Boele & van Eesteren
Constructeur: Van Rossum Raadgevende Ingenieurs

 

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project