Zoeken
084A2818┬® Marieke Wijntjes.jpg

Realisatie Schoolcampus en zorg Merem Hilversum gestart

084A2818┬® Marieke Wijntjes.jpg

Merem slaat met partners de handen ineen voor de realisatie van een unieke campus voor medische revalidatie, onderwijs en sport

Het startsein is op 18 september gegeven voor de nieuwbouw van de school voor speciaal onderwijs van De Kleine Prins. Dit is de eerste stap in de realisatie van een schoolcampus op de hoofdlocatie van Merem in Hilversum. Bij de school komt een behandelcentrum voor kinderrevalidatie en een verwarmd zwembad. Daarna gevolgd door de realisatie van een reguliere school. Boele & van Eesteren (VolkerWessels) realiseert en ABN AMRO financiert deze eerste fase van de voor Nederland unieke campus, waarbij het kind écht centraal staat.

Kinderen met een lichamelijke of meervoudige beperking gaan steeds vaker naar regulier onderwijs. Dit is een positieve verandering als gevolg van passend onderwijs. De Kleine Prins en Merem spelen in op deze beweging door het aanbieden van onderwijs en zorg passend bij het kind en de ouders. Leerlingen van de school hebben tijdens de start bouw grond vanuit de oude school meegenomen naar de nieuwe locatie om dit symbolische moment vorm te geven.

Susanne van Vegten, voorzitter RvB Merem: “Onze ambitie is zorg en onderwijs te leveren die naadloos aansluit op de behoefte en wensen van kind en ouders. We vereenvoudigen het leven voor het kind en de ouders door regulier- en speciaal onderwijs, behandel-, sport- en opvangfaciliteiten op één locatie samen te brengen. Dit vormt een uniek concept waarin het kind, met of zonder beperking, participeert in een vertrouwde omgeving, met vaste begeleiders en behandelaars opgroeit en zichzelf kan ontwikkelen. We zoeken de samenwerking met partners die complementair aan ons én aan elkaar zijn. Hierbij zijn de mogelijkheden van het kind het uitgangspunt en is (waar nodig) de zorg volgend.”

Jan Reitsma, van het college van bestuur van De Kleine Prins geeft aan dat “in onze visie de hulpvraag van het kind/de jongere centraal staat als uitgangspunt voor al ons handelen. Dat handelen is gericht op het stimuleren van de ontwikkeling van het kind/de jongere op alle domeinen: leren en toepassen van kennis, mobiliteit, communicatie, zelfverzorging, maatschappelijk en sociaal leven. Samen met de specialistische revalidatiezorg van Merem toetsen wij ons handelen aan de laatste professionele ontwikkelingen. In Hilversum wordt dat allemaal bij elkaar gebracht.”

Peter van Dijk, directeur Boele & van Eesteren: “Wij zijn door Merem gevraagd om samen in bouwteam dit eerste deel van deze unieke schoolcampus met zorg te ontwikkelen. Voor Boele & van Eesteren interessant om in een vroegtijdig stadium inbreng te hebben in dit project. Zo ontstaan oplossingen die nog slimmer, beter of sneller werken, passend bij de wensen van Merem en De Kleine Prins. De goede samenwerking en het vertrouwen in het project hebben ons naar dit moment geleid en is iets waar we trots op mogen zijn.” 

De school voor speciaal onderwijs heeft een oppervlak van 5.000 m2 BVO, het behandelcentrum met verwarmd zwembad een oppervlak van 900 m2 BVO.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!