icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 20 september 2012

Geveltest

Schneider Electric, Hoofddorp

Maken wat is afgesproken en dat aan de tand durven laten voelen. Dat is gebeurd in Hoofddorp! Bouwen met BREEAM-NL vraagt de nodige aandacht tijdens de uitvoering. Zo kun je punten scoren als je de gevel laat testen op de waarden die zijn opgenomen in de oorspronkelijke plannen. Bij Boele & van Eesteren zijn we die test aangegaan en hebben we de gevel getest op luchtdichtheid. Hiermee wordt gemeten of de gevel goed luchtdicht is (een goede kierdichting heeft) om energieverlies zo veel mogelijk te beperken. 

Om de luchtdichtheid te testen wordt eerst een luchtdichte kast gemaakt om een representatief geveldeel. Deze wordt met behulp van een ventilator op over- of onderdruk gezet waardoor het verlies door gevel gemeten kan worden. Dit uiteraard vergezeld van controlemetingen. De eerste metingen waren positief en we kijken dus met vertrouwen uit naar het definitieve rapport.

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project