icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Noordelijk Havenhoofd Scheveningen

Het Noordelijke Havenhoofd wordt door herontwikkeld om ruimte te maken voor nieuwe werkgelegenheid, bedrijvigheid, horeca en recreatie in het gebied. Het plan wordt uitgewerkt door het Viscluster, met ondernemers uit het gebied, de gemeente Den Haag en VolkerWessels Vastgoed. De totale ontwikkeling omvat ca. 85.000 m2 bruto vloeroppervlakte nieuwbouw en een herinrichting van het openbaar gebied.

nieuwe bedrijvigheid

Er zal ruimte zijn voor nieuwe werkgelegenheid, nieuwe bedrijvigheid en ook nieuwe horeca en recreatie in het gebied. Hierdoor zal het noordelijk havenhoofd straks een aantrekkelijk anker zijn voor de visindustrie en de recreatie op de Boulevard. Daarbij staat “Scheveningen is Vis” centraal.

Deelplannen

De plannen worden gefaseerd uitgevoerd. In de zomer van 2018 is gestart met het vernieuwen van de riolering en de nuts leidingen. In het najaar van 2018 is gestart met de bouw van het Inntel hotel met 226 kamers op de kop van het havenhoofd, gevolgd door nieuwbouw voor de visindustrie (ca. 5500 m2) en diverse horeca. Gelijktijdig zal een grote parkeergarage met bijna 1000 parkeerplaatsen worden gerealiseerd onder het huidige duin. Na de bouw van de garage wordt het duin teruggeplaatst en wordt bovenop en grenzend aan de garage nieuwbouw voor sport, recreatie en horeca gebouwd. Ook komen hier een hostel en recreatie-appartementen. Het nieuwe duin wordt straks een mooie ontmoetingsplek met uitzicht over boulevard en strand.

Partijen

Opdrachtgever
VolkerWessels Vastgoed
Architect
KCAP Architecten
Architect
OZ Architecten
Architect
DAVL Studio
Architect
Team V Architecten
Constructeur
Aveco de Bondt
Adviseur
Halmos
Adviseur
Peutz
Infra
KWS Infra

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project