icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 09 maart 2015

Nieuwbouw HagaZiekenhuis opgeleverd

HagaZiekenhuis

Oplevering 9 maart 2015 02

Op 9 maart 2015 leverde VolkerWesselsHaga de laatste verdieping van de nieuwbouw op. De derde verdieping van het JKZ-gebouw is op die datum overgedragen aan het Ronald MacDonald Huis en het Geboortehotel Haga als onderdeel van het Haga Juliana Geboortecentrum.

In januari startte de gefaseerde oplevering van het nieuwe OK-complex van het HagaZiekenhuis en het nieuwe Juliana Kinderziekenhuis op het voorterrein van het HagaZiekenhuis aan de Leyweg.

Het OK-complex bestaat uit vijftien OK’s, die het ziekenhuis vanaf volgende week in gebruik neemt. Naast het OK-complex is het nieuwe Juliana Kinderziekenhuis gebouwd, dat vanaf eind april de locatie van het kinderziekenhuis aan de Sportlaan gaat vervangen.

In mei volgt de oplevering van de afdeling Gynaecologie in de nieuwbouw, die VolkerWesselsHaga als aanvullende opdracht heeft uitgevoerd.

Na de verhuizing start VolkerWesselsHaga met het tweede deel van de renovatie van het hoofdgebouw aan de Leyweg. Deze renovatie betreft de begane grond tot en met de 3e verdieping van het hoofdgebouw en zal in 2017 gereed zijn.

De opdracht die het consortium VolkerWesselsHaga eind 2012 van het HagaZiekenhuis kreeg, betrof een design, build en maintain-contract. Dit betekent dat VolkerWesselsHaga verantwoordelijk is voor zowel de realisatie van de nieuwbouw en het tweede deel van de renovatie van het bestaande ziekenhuis, alsmede het onderhoud van de locatie Leyweg voor 20 jaar.

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project