icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
HagaZiekenhuis

Nieuwbouw

Begin maart 2015 leverde VolkerWesselsHaga de nieuwbouw van het HagaZiekenhuis op. Op het voorterrein van de hoofdlocatie in Den Haag heeft VolkerWesselsHaga het nieuwe Juliana Kinderziekenhuis, het Haga Juliana Geboortecentrum, een nieuw OK-complex, diverse dagcentra en poli’s en het Ronald McDonald Huis gerealiseerd. Onder de nieuwbouw is een parkeergarage voor medewerkers gebouwd.

Bouw in minder dan twee jaar

De nieuwbouw is in  korte tijd gerealiseerd. De bouw startte in mei 2013 en minder dan twee jaar later, in maart 2015, werd het nieuwe complex op de locatie aan de Leyweg opgeleverd.

Feiten en cijfers over de nieuwbouw

  • Vloeroppervlak: 37.500 m2
  • Geveloppervlak: 7.278 m2
  • Parkeeroppervlak: 9.442 m2
  • Aantal parkeerplaatsen: 328 stuks
  • Aantal OK's: 15
  • Aantal liften: 6

MVSA Architects

De nieuwbouw is ontworpen door MVSA Architects. Het ontwerp kenmerkt zich door zachte, ronde lijnen, transparantie en een grote inval van daglicht. Dit zijn belangrijke kenmerken in het zorgconcept Planetree, dat aan de basis staat van de werkwijze van het HagaZiekenhuis. Ook is er zorg besteed aan de om de nieuwbouw heen gelegen tuin die grenst aan het Florence Nightingalepark. Het geheel is er erop gericht patiënten, bezoekers, medewerkers en kinderen zich thuis te laten voelen: op hun gemak en in goede handen. 

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project