icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 12 maart 2021

Voorbereidende werkzaamheden gevel gestart

De Hooch

IMG_3875.jpg

De ruwbouw van het appartementencomplex is in volle gang en ons doel is om elke 20 werkdagen een nieuwe verdieping te realiseren. De afgelopen periode was het weer wisselend (denk bijvoorbeeld aan de sneeuw en vorst begin februari of de harde wind van deze week), wat gevolgen heeft gehad voor de werkbaarheid.

Gisteren is het laatste deel van de constructievloer op de 3e verdieping gestort. Aan de andere zijde van het gebouw zijn we bezig met de wanden en kolommen welke de 4e verdiepingsvloer gaan dragen. Omdat de harde wind het storten met een betonkubel onmogelijk maakte, hebben we deze stort uitgevoerd met een betonpomp.

De twee kelderverdiepingen en de begane grond zijn inmiddels stempelvrij (geen vloerondersteuning meer) gemaakt, waardoor we kunnen starten met de ruwe afbouw en de gevelonderdelen. De ruwe afbouw bestaat hoofzakelijk uit de kalkzandsteen wanden en de primaire installaties voor lucht en riolering in de schachten en onder de vloeren.

Start gevelwerkzaamheden

Met het gereedmaken van het gerealiseerde beton, opruimen, maatvoeren en stellen van profielen zijn de voorbereidingen op de start van de gevelwerkzaamheden over twee weken in volle gang. Het kalkzandsteen, de kozijnen en glasbokken staan al klaar op de constructievloeren om te verwerken.

Wat het meest in het oog gaat springen van de uiteindelijke gevel is de afwerking van het buitenblad – de penanten, randen balkons en plantenbakken. Deze afwerking bestaat namelijk uit een keramische tegel uit Japan welke een ruwe maar robuuste en rustieke uitstraling geeft – een sieraad om het gebouw heen. Dit wordt echt een grote klus met veel handwerk.

Inrichting tijdelijke extra schaftkeet

Op de begane grondvloer van De Hooch wordt een extra tijdelijke schaftruimte ingericht. Met de start van de gevelwerkzaamheden en de ruwe afbouw gaan er maar bouwplaatsmedewerkers op De Hooch aan de slag. Met het oog op de coronamaatregelen wordt de huidige keet op het ponton in de gracht met extra medewerkers te klein om eenieder voldoende ruimte te geven

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project