icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 13 november 2020

Afronding onderbouw en start bovenbouw

De Hooch

IMG_3193.jpg

Op donderdag 12 november is het tweede deel van de begane grondvloer gestort. Volgende week vrijdag staat de stort van het laatste deel van de begane grondvloer op de planning, waarmee de onderbouw van De Hooch wordt afgerond. Een mooie milestone voor het project!

Sinds de stort van de -2 vloer op 29 juni is veel zwaar constructief werk uitgevoerd en is het dubbele stempelframe gefaseerd verwijderd. De constructie bestaat uit kelderwanden waarbij de damwandkassen zijn meegestort. De kern is uitgevoerd met in het werk gestorte wanden en prefab wanden. Verder zijn prefab kolommen en breedplaatvloeren toegepast welke allemaal tussen het stempelframe door moesten worden geplaatst. De natte balkstroken zijn zwaar gewapend en ook zijn een aantal lange zware stalen liggers toegepast in de vloer. Bovenop de stalen liggers komt een daktuin of is de basis voor een groot V-spant over twee bouwlagen. Na de stort van het eerste deel van de begane grond was er voldoende gebouw gewicht om ook de bemaling uit te kunnen zetten.

De contouren van de Hooch worden de komende periode snel zichtbaar voor haar omgeving. De aankomende maanden wordt om de 3-4 weken een nieuwe bouwlaag gerealiseerd waardoor het gebouw naar verwachting rond de zomer het hoogste punt bereikt. De gevelwerkzaamheden worden opgestart zodra de ruwbouw 3 lagen hoger is. Met het aanbrengen van de gevel krijgt het definitieve uiterlijk van De Hooch snel vorm.

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project