icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouwcombinatie

Nieuws · 28 april 2017

Werkzaamheden retourbemaling aan het Spui en Ammunitiehaven

Amare

Retourbemaling

Vanaf maandag 1 mei gestart wordt met de aanleg van zogeheten retourbemaling. De werkzaamheden hiervoor vinden plaats buiten de bouwplaats aan het Spui nabij de Nieuwe Kerk en op een deel van de Ammunitiehaven. Dit werk geeft mogelijk geluidsoverlast en delen van de weg en het trottoir worden afgezet om specifieke werkvlakken te creëren. Wij doen wij ons best om de overlast minimaal te houden en werken daarom in fases met diverse werkvlakken (maximaal 4,5 bij 20 meter). Wanneer de werkzaamheden in dat gebied zijn afgerond (na 1 á 2 werkdagen) verplaatsen wij naar het volgende werkvlak. Vanzelfsprekend worden de werkvakken op een correcte wijze afgezet en wordt het verkeer rondom de werkzaamheden middels borden geïnformeerd. In de bijlage treft u een overzicht van deze werkvlakken. De werkzaamheden duren de hele maand mei en er wordt op werkdagen gewerkt van 07.00 tot 17.00 uur.  

Wat gaan we doen?

De fundering van het OCC wordt trillingvrij in de grond gevormd. Om dit te kunnen doen, is het noodzakelijk om bemaling toe te passen. Bemaling zorgt ervoor dat het grondwater op diverse plaatsen onder het bouwterrein tijdelijk wordt verlaagd om te kunnen bouwen. Om het waterpeil in het gebied wel stand te houden, wordt het grondwater op andere plaatsen in de omgeving van de bouwplaats weer in de bodem geïnjecteerd en dat heet retourbemaling.

Huidige werkzaamheden

Momenteel zijn er diverse sloopwerkzaamheden gaande. Zo wordt het laatste deel van de expeditiestraat van de Spuigarage gesloopt met behulp van een graafmachine en een hydraulische sloophamer. Het helaas niet mogelijk om dit deel in zijn geheel weg te slopen met een knijpmethodiek, aangezien de bijbehorende machine te zwaar is om op dat deel van het kelderdek te staan. De werkzaamheden aan de expeditiestraat zijn uiterlijk op 4 mei afgerond. Daarnaast worden op diverse plaatsen delen van het kelderdek eruit gezaagd voor de toekomstige funderingspalen en diepwanden. Deze werkzaamheden genereren een hoog frequent geluid en kunnen helaas geluidsoverlast veroorzaken. Deze werkzaamheden duren tot het begin van de zomer. De eerstvolgende fase daarna is het realiseren van de fundering. Hierover houden we u via een nieuwsbericht op www.cadanz.nl op de hoogte. 

Updates en projectinformatie

Zoals u ziet is de projectwebsite www.cadanz.nl inmiddels live en hier kunt u terecht voor meer informatie over het project. Via deze website wordt tijdens de realisatiefase ook een automatische nieuwsupdate verzorgd. U kunt zich aanmelden voor de nieuwsalert door uw e-mailadres onderaan deze pagina in te voeren en op de knop ‘Op de hoogte blijven’ te drukken. Let op! U moet uw aanmelding bevestigen via de aanmeldingsmail.

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project