icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouwcombinatie

Nieuws · 21 mei 2019

Update werkzaamheden mei

Amare

Update mei 2019

In deze update leest u welke activiteiten in mei worden uitgevoerd op de bouwplaats van het Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC) aan het Spuiplein.

Constructie

Met het storten van het betonnen dak van de ensemblezaal hebben we onlangs het hoogste punt van de bouw van het OCC bereikt. De volgende stap is het opbouwen van de steigers, zodat we in juni kunnen starten met de afbouwwerkzaamheden in deze zaal. Ook in de concertzaal vinden de voorbereidende werkzaamheden voor de afbouw plaats, zoals het opbouwen van de steigers. In de theaterzaal zijn de afbouwwerkzaamheden inmiddels in volle gang. De wanden worden bijvoorbeeld voorzien van akoestische bekleding en de theatertechniek wordt zichtbaar in de vorm van de loopbruggen. In de repetitiezaal is de betonvloer gestort. De wanden worden in de komende periode gemaakt. De gevelwerkzaamheden aan het Spuiplein lopen door. Inmiddels is het eerste glas geplaats aan de Turfmarktzijde, binnenkort starten we hiermee aan de Spuizijde.

’s Avonds bevoorraden ter voorkoming van opstoppingen

Tijdens de  startende afbouwfase van het OCC zijn veel transporten nodig voor de aanvoer van bouwmaterialen. Om de druk op de openbare wegen rondom het OCC te verlagen, heeft de gemeente vanaf heden tot en met 30 december 2019 ontheffing verleend aan Cadanz om van maandag tot en met vrijdag  van 19.00 uur tot 22:00 uur het bouwterrein te mogen bevoorraden. De vrachtwagens rijden het bouwterrein op en af via de poorten aan het Spui, de Schedeldoekshaven en Turfmarkt. Geluid tijdens het aanvoeren en verplaatsen van bouwmaterialen wordt zo veel mogelijk beperkt. De werktijden voor bouwwerkzaamheden blijven ongewijzigd: van 7:00 tot 19:00 uur.

Medio juni starten we met het bevoorraden, via deze nieuwsbrief houden we u maandelijks hiervan op de hoogte.

Een korte terugblik

Eind maart werden de spanten van de concertzaal,  45 ton per stuk, geplaatst. Deze spanten vormen de dragers waarop het dak komt te liggen. Bekijk hier het filmpje van deze unieke hijswerkzaamheden.

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project