icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouwcombinatie

Nieuws · 01 mei 2018

UPDATE WERKZAAMHEDEN MEI

Amare

2018_04_19_Stort.jpg

In deze update leest u welke activiteiten tot eind mei plaatsvinden op de bouwplaats van het Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC) aan het Spuiplein. De activiteiten staan de komende periode nog steeds in het teken van betonwerkzaamheden. De werkzaamheden aan de schutting zijn iets doorgeschoven en worden deze maand opgestart. Ook willen we u erop attenderen dat de parkeergarage Stadhuis gewijzigde openingstijden kent vanaf 1 mei.  

Constructie

Momenteel zijn zo’n 80 tot 100 bouwplaatsmedewerkers dagelijks bezig met het realiseren van wanden, vloeren en andere betonelementen. De contouren van de theaterzaal komen steeds meer in het zicht. De zijtonelen worden komende maand van daken voorzien. De begane grondvloer van de voormalig turfmarktgarage wordt ook gestort en daarmee komen we ook aan die zijde van de bouwplaats boven het maaiveld uit. De bouw is via onze webcam te volgen. Nog een leuk weetje: in de fabriek is men gestart met het maken van de geprefabriceerde gevelkolommen, die het OCC zijn kenmerkende uitstraling geven.

Schutting rondom bouwterrein

De bouwschutting is vorig jaar gefaseerd uitgebreid. Om de nieuwe delen te voorzien van een print, heeft de gemeente Den Haag met diverse partijen rondom het Spuiplein een nieuw design ontworpen. Aan het Spuiplein komt een nieuw ontwerp dat past bij de levendigheid van het plein. Aan de Turfmarkt worden de nieuwe meters schutting voorzien van het ontwerp dat aansluit op de al aanwezige prints. Alhoewel de planning was om half april te starten met de montagewerkzaamheden van de nieuwe print, is dat door leveringsproblemen van het materiaal iets doorgeschoven. Wij verwachten dat het Spuiplein eind mei de nieuwe uitstraling heeft.   

Gewijzigde openingstijden parkeergarage Stadhuis

De vier torenkranen verplaatsen zwaar materiaal over de bouwput en de tunnel richting de parkeergarage Stadhuis. Gezien de bouw vordert, neemt het aantal hijsbewegingen ook toe. Tijdens de hijswerkzaamheden mag er geen in- of uitgaand verkeer door de tunnel van de garage Stadshuis rijden. Daardoor is de garage van maandag tot en met vrijdag pas vanaf 15 uur toegankelijk. Op zaterdag en zondag is de garage wel open volgens de gebruikelijke openingstijden. De aangepaste openingstijden gaan in per 1 mei 2018 en blijven naar verwachting van kracht tot na de zomer van 2019.

Nieuwe openingstijden garage Stadhuis vanaf 1 mei 2018:

  • Maandag tot en met vrijdag van 15.00 tot 1.00 uur
  • Zaterdag van 8.00 tot 1.00 uur
  • Zondag van 11.30 tot 1.00 uur

Voor meer informatie of alternatieve parkeermogelijkheden verwijzen we u graag naar de website van de gemeente Den Haag: www.denhaag.nl/parkeren.

Werktijden

Bouwcombinatie Cadanz streeft ernaar om alle werkzaamheden van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 19.00 uur uit te voeren. Echter komt het voor dat er ook na 19.00 uur of op zaterdag van 7.00 tot 19.00 gewerkt wordt. Diverse werkzaamheden kunnen namelijk om veiligheidsredenen niet onderbroken worden. Uiteraard doen wij ons best de mogelijke overlast beperkt te houden.

Vragen of opmerkingen

Dat bouwen overlast met zich meebrengt, kunnen we niet ontkennen of voorkomen. De bouwplaats van het OCC is echter wel aangesloten bij Bewuste Bouwers. Aandacht voor de omgeving, veilig werken, medewerkers en het milieu, dat is waar Bewuste Bouwers voor staat en zo realiseren wij ons project. Voor meer informatie over deze gedragscode kunt u kijken op www.bewustebouwers.nl. Heeft u de komende periode vragen of opmerkingen met betrekking tot de bouw van het OCC? Mail ze dan naar info@cadanz.nl of bel naar 070-414 4200.

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project