icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 21 september 2018

Feestelijke viering bouwmijlpalen Park Harga Schiedam

Wethouder Fahid Minhas van de gemeente Schiedam heeft in het bijzijn van vele kopers, twee feestelijke handelingen verricht ter gelegenheid van het bereiken van twee mijlpalen in Park Harga: het bereiken van het hoogste punt van Gebouw Oost (20 appartementen en 4 studio’s) en de bouw van fase 3 (26 woningen) en Gebouw West (21 appartementen). Alle woningen zijn voorzien van warmte- en koudebronnen als onderdeel van de duurzame installaties.

20180920_173426(0).jpg

Meest duurzame woonwijk van Schiedam

De 97 woningen maken onderdeel uit van de in totaal 155 eengezinswoningen en appartementen in Park Harga, een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed. De bouw van deze woningen wordt uitgevoerd door de bouwcombinatie Boele & van Eesteren en Kroon & De Koning, allebei ook onderdeel van Koninklijke VolkerWessels.

Standaard laag energieverbruik

Alle woningen zijn standaard voorzien van vloerverwarming, een bodemwarmtepomp en zonnepanelen, waardoor ze laag in energieverbruik zijn. De zonnepanelen en warmtepomp wekken voldoende energie op voor het verwarmen, koelen en ventileren van de woning én voor het leveren van warm water.

Marcel Schipper, algemeen directeur VolkerWessels Vastgoed: “In Park Harga bouwen we aan een energie zuinige wijk. Wij maken gebruik van duurzame energiebronnen, zoals woningen uitgerust met warmte-koude opslag in combinatie met zonnepanelen. De woningen zijn comfortabel door de vloerverwarming en een hoge isolatiewaarde. Daarnaast is er veel aandacht voor groen en sport in de wijk. Op deze manier laten we zien dat we bouwen aan levenskwaliteit.”

Park Harga

Op de locatie waar voorheen handbalvereniging Ventura gevestigd was, ontwikkelt VolkerWessels Vastgoed 155 woningen onder de projectnaam “Park Harga”. Park Harga is een duurzame, geheel gasloze woonwijk met betaalbare energiezuinige koop en huurwoningen in een groene omgeving, goed bereikbaar en met alle voorzieningen in de buurt. Park Harga is een verrijking voor het palet aan woonmilieus in Schiedam. Meer informatie over het project is terug te vinden op www.parkharga.nl