icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 02 december 2014

Feestelijke handeling de Trip

Minister voor Wonen en Rijksdienst, drs. S.A. Blok, was op 1 december op werkbezoek bij het project de Trip in Utrecht. Aan het werkbezoek was een feestelijke handeling gekoppeld, waardoor hij onze opdrachtgever Jebber kon helpen bij het slaan van een bron voor warmte koude opslag, een WKO-bron. In totaal worden zo'n 250 bronnen geplaatst om de 255 starterswoningen van warmte te voorzien.

Podiumgesprek

Tijdens de feestelijke handeling was Klaas Drupsteen ceremoniemeester. Hij ging het gesprek aan met de burgemeester van de gemeente Utrecht, Monique van Loon van Jebber en met Peter van Dijk van Boele & van Eesteren (combinatie COM4Trip). Tijdens het podiumgesprek werd er gesproken over de duurzame elementen van de Trip, waar de WKO-bronnen een belangrijk onderdeel van uitmaken. In combinatie met PV-cellen - zonnepanelen - kan er hoog worden gescoord op het gebied van energie-efficiënte toepassingen van duurzame energie. Het project De Trip wordt beoordeeld conform BREEAM-NL Very-Good.