icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 28 december 2009

BOUW ROC LEIDEN GESTART

Dinsdag 1 december is de eerste paal uit de grond getrokken op de nieuwbouwlocatie van ROC Leiden naast Centraal Station Leiden. Omdat de bouwgrond voor dit nieuwe gebouw nog vol met oude heipalen staat, werd de eerste paal deze keer niet geslagen, maar op ludieke wijze getrokken. Symbolisch verrees de eerste paal uit de grond terwijl een zangeres al staand op deze paal het nummer ‘Ain’t no mountain high enough’ ten gehore bracht.

Dag vd bouw LEVEL 04

De officiële start voor de bouw

Deze handeling vormde de officiële start voor de bouw van een multifunctioneel gebouw. Met dit gebouw krijgt ROC Leiden, naast de nieuwbouwlocatie aan het Lammenschanspark in Leiden, er een tweede nieuwbouwlocatie bij. In de nieuwbouw van ca. 40.000 m2 met 12 verdiepingen, komen naast de vele studiefaciliteiten onder andere een hotel, restaurant, congrescentrum en kantoorruimte. Tevens wordt een tweelaagse parkeergarage aangelegd. In deze bijzondere onderwijshuisvesting zullen zich ook diverse bedrijven vestigen, waardoor er voor leerlingen inspirerende leerwerkbedrijven ontstaan.