icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 23 maart 2017

Afbouw Parc Drieën-Huysen in volle gang

Sinds de vorige update is er veel gebeurd op de bouwplaats van Parc Drieën-Huysen. De omgeving kan goed zien dat de werkzaamheden aan de buitenkant van de eerste twee gebouwen richting een einde lopen.

IMG_0019.JPG

De realisatie

Zo zijn de afbouwwerkzaamheden in de middelste toren zo ver, dat daar al de binnendeuren momenteel geplaatst worden. Op korte termijn beginnen we met het leggen van de vloerbedekking en maken we een start met de opnames voor de oplevering. De realisatie van de 80 sociale huurwoningen voor mensen met een lichte zorgindicatie verloopt ook voorspoedig. De eerste toren met 40 appartementen is recent uit de steigers tevoorschijn gekomen en de hekken van de balkons zijn er gemonteerd. De toewijzing/inschrijving van de woningen verloopt via Zonnehuisgroep Vlaardingen, de contracten via Woningstichting Samenwerking. De woningen zijn circa 70 m2 groot en beschikken over een ruime woonkamer, slaapkamer, badkamer en dus een royaal balkon.

Laatste woontoren half april gereed

Toekomstige bewoners kunnen gebruik maken van de zorg, die geleverd wordt door Zonnehuisgroep Vlaardingen en de nabije voorzieningen die gelegen zijn in de plint. In de plint komen onder andere voorzieningen als een brasserie, kapper, pedicure en een fitnessruimte waar de bewoners gebruik van kunnen maken. De faciliteiten zijn vanuit beide gebouwen bereikbaar zonder naar buiten te hoeven gaan

Volgens planning zijn de metselwerkzaamheden van de laatste woontoren half april gereed. Daarna worden ook daar de steigers gedemonteerd. In de maanden daarna wordt een start gemaakt met de aanleg van de omliggende tuin, de wegen en parkeerplaatsen. In de maanden april en mei worden de nutsvoorzieningen aangelegd.