icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 26 januari 2011

AANNEMINGSOVEREENKOMST VOOR STADSKANTOOR UTRECHT ONDERTEKEND

Gistermiddag zetten ontwikkelaar NS Poort en Boele & van Eesteren en G&S Bouw, ondernemingen van VolkerWessels, hun handtekening onder de aannemingsovereenkomst waarin de realisatie van Stadskantoor Utrecht is vastgelegd.

Overeenkomst 01

Het stadskantoor

Stadskantoor Utrecht omvat 66.000 m2 en is een van de grootste gebouwen die de komende drie jaar wordt gebouwd in Nederland. De gemeente Utrecht heeft een huurovereenkomst met NS Poort voor de komende 25 jaar. De bouw van het Stadskantoor is van groot belang voor de voortgang van de ontwikkeling van Stationsgebied Utrecht en een belangrijke start van de toekomstige ontwikkelingen aan de Westzijde van Utrecht Centraal, het toekomstige Central Business District. 

Stationsgebieden waardevolle locaties

In de huidige dalende markt van kantoorontwikkelingen onderscheiden stationsgebieden zich als waardevolle locaties voor bedrijven om zich te vestigen. Het ontwikkelen van kantoren op knooppunten van duurzaam openbaar vervoer genereert veel reizigers- en passantenverkeer en optimaliseert de bereikbaarheid. Een belangrijke reden voor de gemeente om zich te vestigen nabij Utrecht Centraal. Boele & van Eesteren en G&S Bouw hebben hun sporen verdiend bij de realisatie van logistiek- en bouwkundig uitdagende projecten in binnenstedelijke gebieden. De bouw start het 2e kwartaal van 2011. De oplevering staat gepland in 2014.

Persbericht