icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 03 juni 2010

1E PAAL GESLAGEN VOOR NIEUWE PAULUSKERK

Op 25 mei jl. is onder grote belangstelling de eerste paal geslagen voor de nieuwe Pauluskerk.

Pauluskerk 08

Een bezoek aan de bouw

Een groot aantal bezoekers van de Pauluskerk deed dat met vereende handkracht, onder leiding van een van de Pauluskerk “bouw”mensen van het eerste uur, Jacques Kolpa. Daarmee werd een belangrijke stap gezet richting de bouw van het nieuwe Diaconaal Centrum Pauluskerk, dat zal worden gerealiseerd op de plaats van de oude kerk als onderdeel van het Calypso-project. Het nieuwe centrum moet rond het midden van 2012 gereed zijn.

 

Een speciaal gedicht

De Rotterdamse dichter Rien Vroegindeweij droeg zijn speciaal voor deze gelegenheid gemaakte gedicht “De omgekeerde stad” voor. Ondertussen vloog over het centrum van de stad een vliegtuigje met de tekst: “Overwin het kwade door het goede”, de bijbelse leuze, die de inzet van de Pauluskerk voor en onder de mensen in de marge van de Rotterdamse samenleving in het verleden typeerde en in de toekomst zal blijven typeren. Tijdens de zeer drukke receptie in de Rotterdamse Schouwburg waren er toespraken van o.a. ds. Dick Couvee en burgemeester Ahmed Aboutaleb.