Hoogste punt Utrechts nieuwbouwproject 'de Trip' bereikt
Op Woensdag 20 april is het hoogste punt bereikt van het nieuwbouwproject ‘de Trip’ aan de Briljantlaan in Utrecht. Dat gebeurde toen een van de huurders, onder het toeziend oog van het betrokken bouwpersoneel, de eerste zonnecel plaatste op het dak van het gebouw ‘Briljant’. Het project ‘de Trip’ bestaat uit 3 gebouwen met 255 huurappartementen voor starters, enkele bedrijfsruimtes voor creatieve ondernemers, ruimte voor horeca en parkeervoorzieningen. Duurzaamheid is een belangrijk thema voor dit project, waarvan de bouw startte op 1 december 2014 met de plaatsing van een innovatieve warmtewisselaar door minister Blok.De eerste bedrijfsruimte is inmiddels opgeleverd. De overige ruimten en appartementen worden gefaseerd opgeleverd, met een eindoplevering na de bouwvak van 2016.
“We zijn met de aannemerscombinatie COM4Trip een duurzaam, langdurig samenwerkingsverband aangegaan. Dat past in onze visie op wonen, net als de aandacht die wij in dit project aan duurzame energievoorziening geven”, zei directeur Monique van Loon van opdrachtgever Jebber. “Behalve de realisatie van het project omvat de opdracht ook het onderhoud gedurende 20 jaar en de levering en exploitatie van een hightech warmte-koudeopslag (WKO) die in combinatie met warmtepompen en zonnestroom op een duurzame manier energie voor het project gaat leveren.”
BREEAM
Dankzij de duurzame maatregelen voldoet ‘de Trip’ naar verwachting aan de eisen van het BREEAM-label ‘Very Good’. In 2014 is al het BREEAM-NL Ontwerpcertificaat met de score ‘Very Good’ ontvangen. Het doel is nu om bij oplevering van het project een BREEAM-NL Oplevercertificaat met dezelfde score te bemachtigen. BREEAM is de meest complete en de meest gebruikte, gecertificeerde methodiek voor het meten van de duurzaamheid van gebouwen ter wereld. Het is ontwikkeld door de Britse Building Research Establishment (BRE).