icon-arrow-right


Projectwebsites

Nieuws


06 november 2012

Oplevering!

Begin november is het pand Schneider Electric opgeleverd aan de huurder. Dit betekent dat onze werkzaamheden erop zitten. Er volgen nog wat kleine werkzaamheden van aanvullende wensen van Schneider voordat zij daadwerkelijk het pand gaan gebruiken. Tijdens de bouw is alles op alles gezet om met duurzaam samenwerken het "very good"-ontwerpcertificaat op te hogen naar een "excellent"-oplevercertificaat. We gaan hard aan de slag alle benodigde gegevens te bundelen om dit aan te tonen! 

Op de foto's zie je het moment van tekenen en een ludieke actie van het team. Een aantal weken voor de oplevering is met het team, om de laatste eindsprint te nemen, aan teambuilding gedaan. Als dank voor de inzet, de prettige samenwerking en het geleverde resultaat is als ludieke actie de bouwkeet behangen met een doek van circa 4 bij 3 meter met daarop de teamfoto's.


20 september 2012

Geveltest

Maken wat is afgesproken en dat aan de tand durven laten voelen. Dat is gebeurd in Hoofddorp! Bouwen met BREEAM-NL vraagt de nodige aandacht tijdens de uitvoering. Zo kun je punten scoren als je de gevel laat testen op de waarden die zijn opgenomen in de oorspronkelijke plannen. Bij Boele & van Eesteren zijn we die test aangegaan en hebben we de gevel getest op luchtdichtheid. Hiermee wordt gemeten of de gevel goed luchtdicht is (een goede kierdichting heeft) om energieverlies zo veel mogelijk te beperken. 

Om de luchtdichtheid te testen wordt eerst een luchtdichte kast gemaakt om een representatief geveldeel. Deze wordt met behulp van een ventilator op over- of onderdruk gezet waardoor het verlies door gevel gemeten kan worden. Dit uiteraard vergezeld van controlemetingen. De eerste metingen waren positief en we kijken dus met vertrouwen uit naar het definitieve rapport.


11 juli 2012

De afbouw van Schneider

De bouwvak staat voor de deur. Veel bouwbedrijven sluiten hun deuren om deze over 3 of 4 weken weer open te zetten. Op het project Schneider Electric zullen nog werkzaamheden plaats vinden om uiteindelijk in het vierde kwartaal het project te kunnen overdragen aan de opdrachtgever. Op de bijgevoegde foto's een overzicht van de huidige stand.


terug omhoog