Zoeken
Bouwplaatstekening Turfmarkt garage.jpg

Nieuwsbrief ruwbouw Turfmarktgarage: start werkzaamheden

Bouwplaatstekening Turfmarkt garage.jpg

Vlak voor de bouwvakantie heeft de Gemeente Den Haag Boele & van Eesteren opdracht gegeven om de ruwbouw van de Turfmarktgarage te realiseren. In deze brief vertellen wij u meer over het project en de benodigde werkzaamheden.

Wat gaan we bouwen?

De vloer rondom Adagio moet worden gerenoveerd voor de nieuwe inrichting van de Turfmarktgarage. De huidige vloer dient te worden aangepast om ervoor te zorgen dat de brandweer over de maaiveldvloer kan aan- en afrijden. Voor deze aanpassingen moeten de nodige werkzaamheden onder de begane grondvloer worden uitgevoerd. Vervolgens moet de maaiveldvloer gesloopt worden om plaats te maken voor een definitieve betonvloer.   

Deze werkzaamheden worden gelijktijdig uitgevoerd met de bouw van Adagio. Zo wordt ervoor gezorgd dat zowel de werkzaamheden aan Adagio als de ruwbouw van de Turfmarktgarage in de tweede helft van 2023 kunnen worden afgerond. Aansluitend zal de gemeente Den Haag de definitieve inrichting van het dek en de parkeergarage voor haar rekening nemen.

Wat gaat er gebeuren en wat merkt u ervan?

Om het materieel en materiaal ten behoeve van de werkzaamheden aan de Turfmarktgarage op de juiste plek te krijgen, moet er eerst een transportopening in de maaiveldvloer worden gemaakt. Deze sloopwerkzaamheden worden in oktober uitgevoerd en nemen circa 2 à 3 weken in beslag.

De overige sloopwerkzaamheden zullen gefaseerd worden uitgevoerd, startend in Q1 of Q2 2022 en eindigend na het afvoeren van de torenkraan van Adagio eind 2022 / begin 2023. 

Gekozen is voor de minst overlast gevende methode van slopen (zagen), helaas is overlast van geluid en trillingen hierbij niet te voorkomen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

De data van de sloopwerkzaamheden worden gecommuniceerd via de projectwebsite van Sonate: https://www.boele.nl/projectwebsites/sonate/nieuws

Automatische nieuwsberichten via projectwebsite

Op de projectwebsite www.boele.nl/projectwebsites/sonate/turfmarktgarage kunt u terecht voor meer informatie over dit nieuwe project. Via deze website wordt tijdens de realisatiefase ook een automatische nieuwsupdate verzorgd. U kunt zich aanmelden voor de nieuwsalert door uw e-mailadres in te dienen onderaan de pagina en op de knop ‘Op de hoogte blijven’ te drukken. Let op! U moet uw aanmelding bevestigen via een aanmeldingsmail.

Werktijden

Boele & van Eesteren heeft een vergunning voor het uitvoeren van bouwwerkzaamheden op werkdagen en op zaterdag tussen 7.00 uur en 19.00 uur. Wanneer het nodig is om buiten deze tijden te werken zullen we u hiervan vooraf op de hoogte brengen.

Bewuste Bouwers

Dat bouwen hinder oplevert voor omwonenden, realiseren wij ons heel goed. Helaas kunnen wij dit niet voorkomen. Wel proberen wij de hinder tot een minimum te beperken. Boele & van Eesteren is aangesloten bij stichting Bewuste Bouwers. Aandacht voor de omgeving, veilig werken, medewerkers en het milieu, dat is waar een Bewuste Bouwer voor staat en zo realiseren wij het project dan ook. Wilt u meer weten wat Bewuste Bouwers voor u betekent? Dan kunt u informatie vinden op www.bewustebouwers.nl.

Heeft u de komende periode vragen of opmerkingen met betrekking tot de bouw? Neem dan contact op met Boele & van Eesteren via sonate@boele.nl of bel naar 070-414 4200. 

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!