Zoeken
9.jpg

Bouwupdate Valley Amsterdam

9.jpg

Half augustus startte Bouwcombinatie Valley Amsterdam met het aanbrengen van de damwanden. Inmiddels zijn deze werkzaamheden afgerond en is er 410 meter damwand aangebracht.

In de komende weken start Bouwcombinatie Valley Amsterdam met het aanbrengen van de stalen gordingen en het stempelraam aan de damwand. Deze constructie van stalen buizen zorgt ervoor dat de damwanden bestand zijn tegen de druk van de grond en het water dat buiten de bouwkuip aanwezig is. De bouwkuip wordt als het ware ‘gestut’ door middel van dit stempelraam.

Daarnaast zijn we bezig met het boren van de HEK-combipalen, waar twee stellingen voor worden gebruikt. Bij deze methode wordt er een stalen buis de grond in geboord waarna een prefab paal kan worden aangebracht. Zodra de prefab paal op de juiste plaats in de grond zit, kan de stalen buis worden terug getrokken.

Met een derde stelling zijn we bezig met het aanbrengen van in totaal 554 Gewi-ankers. Deze ankers zorgen ervoor dat de toekomstige kelder en vloer van onderwaterbeton niet opdrijven door de waterdruk van onderaf.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!