Zoeken
IMG_2139.JPG

Werkzaamheden Q4 2017

Hieronder leest u over de werkzaamheden.

IMG_2139.JPG

Het gebouw krijgt haar definitieve uiterlijk. Zoals in het voorbijgaan is te zien, zijn we bezig met de laatste onderdelen aan de buitenzijde van het gebouw, het zichtwerk. Tussen de kozijnen wordt het natuursteen aangebracht aan de gevel. Deze werkzaamheden voeren we uit met een hefsteiger. De hefsteiger beweegt van beneden naar boven langs de gevel en biedt een veilige werkomgeving voor de mannen en vrouwen die de natuursteen platen aan de gevel monteren. Bij het dalen van de hefsteiger klinkt een alarm (geluid van een toeter). Met het geluid worden de mensen gewaarschuwd voor de dalende hefsteiger.

Tussen het Nieuwe Universiteitsgebouw en het OZW gebouw zijn we begonnen met het bouwen van een fietsenkelder. Om de grond veilig af te graven, zijn damwanden en een stempelraam aangebracht. Damwanden zijn grote stalen platen die diep in de grond worden aangebracht. Normaal een activiteit die veel geluid en trillingen tot gevolg heeft, maar om de overlast zoveel mogelijk te beperken, maken we gebruik van speciale technieken. Eén ervan is de ‘Silent Piler’. Met dit apparaat drukken wij de damwanden in de grond. Wij gebruiken hetzelfde apparaat ook om uiteindelijk de damwanden weer uit de grond te trekken. Op die manier voorkomen we zoveel mogelijk trillingen en beperken we geluidsoverlast.

Aan  de binnenzijde van het gebouw gebeurt ook veel.  Zo zijn we druk bezig met werkzaamheden aan de binnengevel, het dak, de collegezalen en het atrium. Ook worden er plafonds, toiletten, en binnenwanden geplaatst. In het plaatje hieronder een kijkje vanaf de begane grond naar het atrium in de bouwfase. De balustraden zijn nog volledig ingepakt in het plastic tegen beschadigingen. Ook is het steigerwerk in het atrium te zien. Als we klaar zijn met het aanbrengen van de aluminium gevelbekleding aan de binnenzijde, wordt de steiger verdieping voor verdieping afgebroken en afgevoerd.

De komende periode leggen we de laatste hand aan de gevel, het dak, de fietsenkelder en de binneninrichting.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!