Zoeken
lloyd yard.jpg

Lloyd Yard en Babel krijgen vorm

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende weken plaatsvinden op de bouwplaats van Lloyd Yard en Babel op de Rotterdamse Lloydpier.

12102022_2.jpg

Lloyd Yard

De diverse bouwdelen van Lloyd Yard krijgen in hun eigen tempo vorm. Bij Maasblok worden momenteel op de begane grond en eerste verdieping de gevel (sier)elementen gemonteerd. De ruwbouw is tot en met de 4e verdieping gestort, inclusief balkons en galerijen. Bouwdeel Maasvenster is tot de 2e verdieping gestort. Zodra de bouw van Lloydblok op de 7e verdieping is aanbeland, kan hier gestart worden met het monteren van het staal van het Maasvenster. De bouw van Lloydblok is inmiddels tot de 2e verdieping gestort, ook zijn op deze verdiepingen de HSB elementen aangebracht.

Bij bouwdeel Kraton zijn we gestart met het aanbrengen van de wanden op de begane grond. In de komende weken zal de eerste verdiepingsvloer gemonteerd worden. Ondertussen staan de werkzaamheden bij bouwdeel Bali komende periode in het teken van de realisatie van de 9 meter hoge betonwanden van de begane grond tot en met de 3e verdieping.

12102022_4.jpg

Babel

De bouw van Babel is inmiddels op de 6e verdieping aangekomen: op deze bouwlaag is de vloer gestort en worden de HSB elementen gemonteerd. Op de begane grond en 1e verdieping van Babel is gestart met het stelwerk en op de 2e verdiepingsvloer is men begonnen met de montage van de dakranden. Binnenkort gaat de metselaar hier van start met het metselwerk. Binnen beginnen we komende weken met de ruwe afbouw.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!