Zoeken
overzicht 25-7-2023.jpg

Nieuwsbrief 3: Verwijderen damwanden

Graag informeren wij u over onze werkzaamheden voor de realisatie van het project Crossroads.

damwanden crossroads.png

Wat gaan we doen?

In de komende periode worden de damwanden rondom de bouwkuip van blok 5 verwijderd (donker blauwe lijn op de tekening). De damwanden worden getrokken door middel van een hoog frequent trilblok. Deze methode is noodzakelijk omdat de planken zeer vast in de grond zitten, hierdoor zijn trillingvrije methodes helaas niet mogelijk. Het verwijderen van de damwanden kan voor u dus geluid- en trillinghinder opleveren. Wij zullen ons uiterste best doen om de hinder te beperken. Het trekken van de damwanden wordt in de weken 31 t/m 33 gerealiseerd. De overige bouwwerkzaamheden worden tijdens de normale werktijden van 7.00 tot 19.00 uur uitgevoerd, het verwijderen van de damwanden wordt vanaf 8:00 uur gestart.

De damwanden van blok 10 worden niet verwijderd en zullen in de grond achterblijven.

Verkeersmaatregelen op de Radarweg

Ten behoeve van de veiligheid wordt tijdens het verwijderen van een damwand het verkeer op de Radarweg kortstondig gestremd. Als de damwandplank eruit is getrokken moet deze worden neergelegd. Vanwege de lengte van de plank is het nodig om tijdens het neerleggen van een damwandplank de rijbaan enkele minuten af te zetten. Verkeersregelaars zullen het verkeer instrueren en begeleiden.

Bewuste Bouwers

Dat bouwen hinder oplevert voor omwonenden, realiseren wij ons heel goed. Helaas kunnen wij dit niet voorkomen. Wel proberen wij de hinder tot een minimum te beperken. Wij zijn aangesloten bij stichting Bewuste Bouwers. Aandacht voor de omgeving, veilig werken, medewerkers en het milieu, dat is waar een Bewuste Bouwer voor staat en zo realiseren wij het project dan ook. Wilt u meer weten wat Bewuste Bouwers voor u betekent? Dan kunt u informatie vinden op www.bewustebouwers.nl.

Updates en projectinformatie

Op de projectwebsite www.crossroadssloterdijk.nl kunt u terecht voor meer informatie over de realisatie van het project. Via deze website wordt tijdens de realisatiefase ook een automatische nieuwsupdate verzorgd. U kunt zich dan aanmelden voor de nieuwsalert door uw e-mailadres in te dienen onderaan de pagina van de website en op de knop ‘Op de hoogte blijven’ te drukken. Let op! U moet uw aanmelding bevestigen via de aanmeldingsmail.

Contact

Heeft u de vragen of opmerkingen met betrekking tot de bouw van Crossroads, neem dan contact op met ondergetekende (crossroads@boele.nl) of bel naar 070-414 4200 Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en danken u voor uw begrip.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!