Zoeken
22-35 hoekboombak 5.jpeg

Voortgang op en buiten de bouwplaats

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van het project Wonderwoods te Utrecht.

220906 luchtfoto Colin 5.jpg

MVSA

Het mooie lijnenspel tussen keramiek, glas en beton in de gevel van de kantoren wordt steeds meer zichtbaar. De bouw is bij de 6e bouwlaag aangekomen, een  arbeidsintensieve bouwlaag waar extra dikke balken worden gestort om de torens die er op komen te kunnen dragen. Na deze laag wordt het MVSA gebouw verdeeld in twee torens, een toren met de resterende kantoorlagen en een met de eerste woonlagen.

22-35 hoekboombak 7.jpeg

Boeri

Voor de zomervakantie is er gestart met het plaatsen van de boombakken bij de Boeri-toren. In totaal worden er 150 boombakken geplaatst, iedere verdieping op een andere positie.
Deze week staat de stort van de dakvloer op de 7e verdieping gepland. Op deze laag wordt de openbare daktuin gerealiseerd, die in de toekomst deel uitmaakt van een stadswandeling waarbij via een brug een wandeling door het park van de twee Wonderwoods torens gemaakt kan worden.

20220906_100135.jpg

Buiten de bouwplaats

Meer dan twee jaar geleden is men al begonnen met opkweken van de bomen voor Wonderwoods in zogenaamde ‘Air-Pots’ van gerecycled plastic. Bomen groeien in dit speciale systeem sneller en worden sterker. Ze komen straks in een Air-Pot van 1,20 meter bij Wonderwoods aan worden met Air-Pot en al in de betreffende gevelmodule gehesen. Zo heeft Wonderwoods straks direct bij oplevering een groene gevel.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!