Zoeken
IMG_9359.JPG

Voortgang op & buiten de bouwplaats en update planning betonstorts

IMG_9359.JPG

Op de bouwplaats van Wonderwoods stonden de werkzaamheden afgelopen weken in het teken van de opbouw van de torenkraan aan de Croeselaan en de betonstorts ten behoeve van de keldervloer. Ruim twee weken geleden zijn we gestart met de opbouw van het onderframe van deze derde torenkraan. Dit onderframe zorgt ervoor dat het transport onder de kraan door kan rijden; zo zorgen we ervoor dat we de beperkte ruimte op de bouwplaats optimaal benutten. Afgelopen week hebben we met het aanbrengen van de giek de opbouw van de torenkraan afgerond. Voor deze werkzaamheden zijn mobiele kranen ingezet.

Daarnaast zijn de keldervloervelden ter plaatse van de Boeri toren afgelopen weken gestort. Met het aanbrengen van de eerste wanden en kolommen is hier het opgaand werk vanaf de keldervloer gestart. Naar verwachting starten we hier eind oktober met maken van het eerste vloerveld van de begane grondvloer.

Update planning betonstorts en vlinderen:

In de vorige update informeerden wij u omtrent werkzaamheden de komende periode die buiten de reguliere werktijden van 07.00 tot 19.00 uur op het bouwterrein van Wonderwoods gaan plaatsvinden. De data waarop deze werkzaamheden worden uitgevoerd zijn gewijzigd ten opzichte van de vorige update. De komende week worden er twee grote betonstorts uitgevoerd ten behoeve van de keldervloer (gedeelte MVSA):

  • Vrijdag 8 op zaterdag 9 oktober: keldervloer veld 3
  • Donderdag 14 op vrijdag 15 oktober: keldervloer veld 4

Prefabricage elementen

Ook buiten onze bouwplaats wordt er hard gewerkt aan de realisatie van Wonderwoods. Op diverse locaties worden momenteel prefab elementen geproduceerd. De sandwich elementen voor de MVSA toren zijn al in productie. Deze worden straks inclusief beglazing vervoerd richting de bouwplaats om in het werk te worden geplaatst. Ook de plantenbakken voor beide torens worden geprefabriceerd. De voorzieningen voor de beplanting van de MVSA toren worden in het werk geplaatst. De plantenbakken voor de Boeri toren worden na productie opgehangen aan de geprefabriceerde sandwich gevelelementen en worden straks als geheel in het werk aangebracht.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!