Zoeken
_DSC3854.jpg

Voorjaarsupdate Valley Amsterdam

_DSC3854.jpg

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van het project Valley Amsterdam. Het project omvat drie (woon)torens die worden gebouwd op een zogeheten ‘plintgebouw’ van 8 verdiepingen met daaronder een kelder (parkeergarage) van drie verdiepingen. In de basis vormt elke toren een bouwdeel: Noord, West en Zuid.

Kelder

De afgelopen weken stonden de werkzaamheden van Bouwcombinatie Valley Amsterdam in het teken van de stort van de begane grondvloer. Met het storten van deze vloer zijn de constructie- en beton werkzaamheden van de 3-laagse parkeerkelder afgerond; de vloer van de begane grond is immers “het plafond” van de bovenste laag van de parkeerkelder. De damwanden die rondom de kelderwanden staan worden momenteel verwijderd.

Bouwdeel Noord

Op bouwdeel Noord is men bezig met de betonconstructie van de bovenbouw. Tijdens de bouw van de bovenbouw loopt de betonconstructie van de kern steeds twee verdiepingen voor op de vloerconstructie. Deze kern wordt opgebouwd vanaf de 1e verdieping met behulp van een zogenaamde “kraan getrokken klimkist”. Aansluitend worden de kolommen, balken en vloeren gestort.

Bouwdeel West en Zuid

Op bouwdeel West zijn we gestart met het betonwerk van de kernwanden op de begane grondvloer. Inmiddels liggen de eerste vloerplaten voor de mezzanine vloer. Ook starten we binnenkort met de wanden van kern zuid. Hier zullen we de komende maanden bezig zijn met het betonwerk met aansluiten de gevelwerkzaamheden van bouwdeel Noord en West/ Zuid.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!