Zoeken
Valley7-2.jpg

Verwijderen damwanden

Valley7-2.jpg

Graag informeren wij u over onze werkzaamheden voor de realisatie van het project Valley, gelegen aan de Beethovenstraat en grenzend aan het sportpark Goed Genoeg (AFC) en de A10.

Wat gaan we doen?

In de komende periode worden de damwanden rondom de bouwkuip verwijderd. De damwanden worden getrokken door middel van een hoog frequent trilblok. Deze methode is noodzakelijk omdat de planken zeer vast in de grond zitten, hierdoor zijn trillingvrije methodes helaas niet mogelijk. Het verwijderen van de damwanden kan voor u dus geluid- en trillinghinder opleveren. Wij zullen ons uiterste best doen om de hinder te beperken. Het trekken van de damwanden wordt tijdens de normale werktijden van 7.00 tot 19.00 uur gerealiseerd en uitgevoerd in vier fases.

Geplande fases

-         Tussen 18 t/m 22 februari         :           A10 zijde         

-         Tussen 4 t/m 15 maart               :           deel Noord      

-         Tussen 25 maart t/m 5 april     :           deel West        

-         Tussen 8 t/m 19 april                  :           deel Zuid         

De werkzaamheden aan de A10-zijde nemen circa 4 werkdagen in beslag. Het verwijderen van de damwand aan de delen noord, west en zuid duurt elk circa 6 werkdagen. De exacte data worden gecommuniceerd via de projectwebsite van Bouwcombinatie Valley Amsterdam: www.bcvalley.nl.

Verkeersmaatregelen op het fietspad langs de Beethovenstraat

Ten behoeve van de veiligheid wordt tijdens het verwijderen van de damwand aan de Beethovenstraat het fietspad aan de Oostzijde meermaals gestremd. Als de damwandplank eruit is getrokken moet deze worden neergelegd. Vanwege de lengte van de plank is het nodig om tijdens het neerleggen van een damwandplank het fietspad enkele minuten af te zetten. Het fietsverkeer kan tijdens de afzetting oversteken bij de kruising met de Gustav Mahlerlaan, de oversteekplaats ter hoogte van de A10 of kan wachten tot het fietspad weer wordt opengesteld. Verkeersregelaars zullen het fietsverkeer begeleiden. Het verwijderen van de damwand langs de Beethovenstraat vindt buiten de spits plaats in de volgende weken:

-        Tussen 4 t/m 8 maart               :           deel Noord

-        Tussen 25 t/m 29 maart           :           deel West

-        Tussen 8 t/m 12 april                :           deel Zuid

Updates en projectinformatie

Op de projectwebsite www.bcvalley.nl kunt u terecht voor meer informatie over de realisatie van het project. Via deze website wordt tijdens de realisatiefase ook een automatische nieuwsupdate verzorgd. U kunt zich aanmelden voor de nieuwsalert door uw e-mailadres in te dienen onderaan de pagina van de website en op de knop ‘Op de hoogte blijven’ te drukken. Let op! U moet uw aanmelding bevestigen via de aanmeldingsmail.

Contact

Heeft u de vragen of opmerkingen met betrekking tot de bouw van Valley, neem dan contact op met bouwcombinatie Valley Amsterdam (communicatie@bcvalley.nl) of bel naar 070-414 4200.

De gemeente Amsterdam (Zuidas) is geen opdrachtgever van de bouw, maar heeft een coördinerende rol bij alle bouwwerkzaamheden in de Zuidas. Voor vragen of opmerkingen inzake projecten bij u in de buurt kunt u contact opnemen met:

Amsterdam Zuidas Informatiecentrum

0800 5065 (altijd bereikbaar)

contact@zuidas.nl

www.zuidas.nl

 

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en danken u voor uw begrip.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!