Zoeken
2155947.jpg

Definitieve uitstraling The Station House krijgt vorm

2155947.jpg

De afgelopen maanden is er met man en macht gewerkt aan de ruwbouw: nog voor de bouwvak is het gelukt om het betoncasco van gevels tot en met dak compleet gereed te krijgen. Met de afronding van deze werkzaamheden zal de dagelijkse drukte van zwaar transport en betonwagens afnemen.

Het gevelmetselwerk verloopt voorspoedig. Bij het eerste bouwdeel, aan de zijde van de Oegstgeesterweg, was eind juli het metselwerk van zowel de gemêleerde oranje roodbruine buitengevel rondom- als de wit gemêleerde binnentuingevel op hoogte. De komende weken wordt bij dit bouwdeel de gevelsteiger gedemonteerd, waarna verdere gevelafwerkingen en balkonhekken worden afgemonteerd. Zo wordt de definitieve uitstraling van het gebouw komende periode duidelijk zichtbaar. Nu de gevel- en dakbedekking van het eerste bouwdeel wind- en waterdicht is, zijn binnen de eerste afbouw werkzaamheden opgestart. De binnenwanden en installatievoorzieningen geven al snel een beeld van de ruimte en indeling van de appartementen.

Bij de resterende bouwdelen en de brandweerkazerne wordt het gevelmetselwerk in eenzelfde stijl en tempo voortgezet. Ook de constructies ten behoeve van de geluidschermen die de binnentuinen afschermen krijgen komende periode vorm.

Zo werken we toe naar een nieuwe mijlpaal in de realisatie van het project; we verwachten dat nog voor de winter alle bouwdelen wind- en waterdicht zijn waarna het zwaartepunt van de werkzaamheden naar de afbouw binnen verschuift.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!