Zoeken
2271615.jpg

Afbouw The Station House in volle gang

2271615.jpg

Na een welverdiende kerstvakantie hebben we de draad weer opgepakt en is er veel werk verzet op de bouwplaats van The Station House aan de Schipholweg.

Het metselwerk is afgerond en het gebouw is volledig uit de steigers. Ook zijn de eerste windschermen (vliesgevels) van de grote glaspartijen die de bouwdelen met elkaar verbinden gemonteerd. Deze glazen gevel zorgt er tevens voor dat de binnentuinen worden afgeschermd van het geluid van het spoor en de Schipholweg. In de binnentuin is er gestart met het monteren van de balkonhekwerk, de galerijhekwerken en de spiltrappen. 

Ook binnen in het gebouw gaan de vorderingen snel. De ruwe afbouw is inmiddels in een zeer ver stadium en de fijne afbouw (stuc-, tegel-, behang- en schilderwerkzaamheden) sluit daar in een hoog tempo op aan.

Binnen in de brandweerkazerne zijn de afbouw werkzaamheden (binnenwanden ed.) in volle gang, waardoor de indeling al goed zichtbaar wordt.

Leeuwenkoppen

Ook zijn afgelopen weken twee leeuwenkoppen teruggeplaatst op de bouwplaats van het project The Station House Leiden. leeuwenkoppen wegen circa 500 kilo per stuk en zijn afkomstig uit het voormalige postkantoor op de locatie aan de Schipholweg. In de zomer van 2020 werden de leeuwenkoppen voorafgaand aan de sloop van het gebouw gedemonteerd. Na een periode van tijdelijke opslag buiten de bouwplaats, markeren ze nu de entree van het woongebouw van The Station House.

Komende werkzaamheden

Naar verwachting wordt de torenkraan eind deze maand gedemonteerd en vervolgens afgevoerd. Aansluitend wordt er gestart met de definitieve afwerking en inrichting van de binnentuinen. Ook zal er op korte termijn worden gestart met het eerste deel van de definitieve bestrating naast het bouwdeel aan de noordzijde.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!