Zoeken
01.jpg

Pieter van Foreest en Woonbron starten met bouw woonzorglocatie en sociale huurappartementen in Nieuw Delft

Maandag 12 juni start de bouw van de nieuwe woonzorglocatie van Pieter van Foreest èn de bouw van 67 sociale huurappartementen van Woonbron op het terrein van Nieuw Delft tussen de Westlandseweg, Nieuwe Gracht en Engelsestraat (veld 6).

Petra de Jongh, bestuurder bij Pieter van Foreest: ‘In deze huidige tijd is het een grote uitdaging om nieuwbouw te kunnen realiseren. Er is enorm veel werk verzet met alle betrokken partijen om tot een goed en haalbaar plan te kunnen komen. We zijn dan ook enorm trots op dit gezamenlijke traject waarin we een prachtig gebouw creëren voor de kwetsbare ouderen in Delft op een toplocatie. Een locatie die een ankerpunt is voor Nieuw Delft, het nieuwe gebied centraal in Delft.’

Linda Schalkwijk directeur bij Woonbron: ‘Als woningcorporatie willen we ervoor zorgen dat er voldoende goede woningen zijn voor huurders die op sociale huur zijn aangewezen. De vraag naar een sociale huurwoning is enorm groot. In Delft is er helaas een beperkte ruimte voor nieuwbouw. Samen met de gemeente en zorgorganisatie Pieter van Foreest hebben we nu een prachtkans in Nieuw Delft benut. Ik ben verheugd dat wij op deze bijzondere plek in Delft onze woningvoorraad kunnen uitbreiden met 3- en 2-kamerappartementen. Een woningtype wat zeer in trek is bij zowel starters als doorstromers. Een mooi vooruitzicht voor woningzoekenden.’

Woonzorglocatie en twee aangrenzende woonblokken

Het gebouw is deels 5 en deels 6 verdiepingen hoog en heeft een U-vorm. Het ‘Kopblok’ met de 118 zorgstudio’s van Pieter van Foreest komt aan de Ireneboulevard. De appartementen van Woonbron zijn verdeeld in twee aangrenzende woonblokken; het zogenaamde Parkblok met 39 huurappartementen en het Grachtblok met 28 huurappartementen. De drie- en tweekamer appartementen zijn ideaal voor starters, kleine gezinnen en senioren. De drie bouwdelen staan deels op een verdiepte parkeergarage met daarop een daktuin waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Buitenruimte

Het U-vormige gebouw krijgt een groene buitenruimte, met een eigen centrale binnentuin én het openbare Van Leeuwenhoekpark voor de deur. Zowel de bewoners en bezoekers van het verpleeghuis als de bewoners van de huurwoningen kunnen de besloten binnentuin gebruiken, dit wordt een centrale plek om elkaar te ontmoeten.

Start bouwwerkzaamheden

Boele & van Eesteren heeft de opdracht van Pieter van Foreest en Woonbron gekregen om de bouw van dit prachtige gebouw naar het ontwerp van Atelier PUUUR te realiseren. A.s. maandag start de aannemer met de inrichting van het werkterrein, waarna de bouw van start zal gaan. Verwacht wordt dat de oplevering van het gebouw in de eerste kwartaal van 2026 zal plaatsvinden.

Meer informatie

Meer informatie over de bouw en de vorderingen hieromtrent is te vinden op de website www.boele.nl/nl/projectwebsites/spoorzone. Meer informatie over de sociale huurappartementen via de website www.woonbron.nl en informatie over de woonzorglocatie via www.pietervanforeest.nl.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!