Zoeken
f4.jpg

De eerste paal

Op vrijdag 7 juli was het dan zover, de eerste paal van project Spoorzone Veld 6 is geplaatst en daarmee is de realisatie van een prachtig woongebouw gestart. Boele & van Eesteren zal de komende 2,5 jaar een woongebouw realiseren met 67 huurappartementen en 118 zorgstudio’s.

Woonzorglocatie en twee aangrenzende woonblokken

Het gebouw is deels 5 en deels 6 verdiepingen hoog en heeft een U-vorm. Het ‘Kopblok’ met de 118 zorgstudio’s van Pieter van Foreest komt aan de Ireneboulevard. De appartementen van Woonbron zijn verdeeld in twee aangrenzende woonblokken; het zogenaamde Parkblok met 39 huurappartementen en het Grachtblok met 28 huurappartementen. De drie- en tweekamer appartementen zijn ideaal voor starters, kleine gezinnen en senioren. De drie bouwdelen staan deels op een verdiepte parkeergarage met daarop een daktuin waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Buitenruimte

Het U-vormige gebouw krijgt een groene buitenruimte, met een eigen centrale binnentuin én het openbare Van Leeuwenhoekpark voor de deur. Zowel de bewoners en bezoekers van het verpleeghuis als de bewoners van de huurwoningen kunnen de besloten binnentuin gebruiken, dit wordt een centrale plek om elkaar te ontmoeten.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!