Zoeken

Update 2: wegzuigen zand onder fundatiepoer adagio

Na het ontvangen van nieuwe klachten met betrekking tot geluid- en stankoverlast van de zuigwagen hebben wij deze samen met onze onderaannemer onderzocht. De zuigwagen functioneert op diesel, dat is ook de geur die wordt ervaren. Een elektrisch alternatief is bij deze werkzaamheden niet mogelijk. Zowel aan onze kant als aan de kant van de bewoners van het Wijnhavenkwartier is geconstateerd dat deze overlast incidenteel is; terwijl de zuigwagen continu functioneert wordt de geur slechts af en toe geregistreerd. Dit is helaas niet te voorkomen.

De overlast van geluid is wel continu aanwezig en kan nu intenser ervaren worden gezien het feit dat de zuigwagen momenteel direct onder het gebouw staat. Wij hopen in de loop van volgende week deze zuigwagen te kunnen verplaatsten. De tweede zuigwagen, zoals in het nieuwsbericht van 30 maart gemeld benodigd om de werkzaamheden te versnellen, wordt na de Paasdagen op locatie afgeleverd en zal op circa 40 meter afstand van het gebouw met de werkzaamheden starten. Wij verwachten dat u daar als bewoner minder last van heeft. In de avond en in het weekend (inclusief tweede Paasdag) staat de zuigwagen overigens uit. 

In overleg met het bestuur van de vve’s is afgesproken dat wij de overlast gezamenlijk zullen monitoren en waar mogelijk zullen zoeken naar een oplossing.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!