Zoeken
A-03.jpg

Werkzaamheden juni – juli 2019

A-03.jpg

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van het project Nieuw Kijkduin aan het Deltaplein.

Gebouw A ‘Poniente’

Afgelopen week is er met de ruwbouw gestart aan de laatste bouwlaag. De staalconstructie krijgt vorm en er is gestart aan de vloer van de dakverdieping. De komende weken worden deze werkzaamheden afgerond. Vervolgens worden de prefab borstweringselementen met ingestorte metselstenen opgehangen, zowel aan de balkons als aan de dakrand. Daarmee komt de ruwbouw ten einde. Nadat de ruwbouw gereed is, zal er gestart worden met het aanbrengen van de eerste lagen dakbedekking.

De gevelsluiting volgt de ruwbouw. Op dit moment zijn de eerste lagen voorzien van aluminium puien inclusief beglazing. Ook het metselwerk krijgt steeds meer vorm. Hierdoor wordt het uiterlijk van het gebouw steeds beter zichtbaar.

De eerste bouwlagen zijn wind- en waterdicht. Hier is dan ook gestart met de afbouw: de eerste binnenwanden worden geplaatst  waardoor de indeling van de verdiepingsvloeren vorm krijgt. De komende periode wordt er gestart met meer onderdelen van de afbouw, waaronder de vloerafwerkingen.

Gebouw B ‘Vendaval’

Ook bij bouwdeel Vendaval is gestart aan de laatste woonlaag. Net als bij Poniente wordt de ruwbouw in de komende weken afgerond.

Daarnaast is het stalen frame van het dak van de foodcourt geplaatst. Hiermee is ook de vorm van het laatste deel van dit gebouw zichtbaar geworden.

De gevelafbouw, dakbedekking en de binnenafwerking gaat, net als bij gebouw A, in de komende periode van start. Ook hier krijgen de appartementen langzaam aan zijn vorm.

Gebouw C ‘Gregale’

Afgelopen week is er gestart met de eerste verdiepingsvloer. Zodra deze gestort is, is de koppeling met gebouw B gereed. Vervolgens wordt er gestart met de eerste woonlaag. Medio eind juli is daarmee de vorm van gebouw C zichtbaar. Uiteindelijk zal dit gebouw net zo hoog worden als gebouw A en B.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!