Zoeken
Gebouw A 3.jpg

werkzaamheden januari - februari 2019

Gebouw A 3.jpg

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van het project Nieuw Kijkduin aan het Deltaplein. 

Gebouw A ‘Poniente’

Afgelopen weken is de ruwbouw van de eerste woonlaag afgerond, waardoor de contouren van de bovenbouw goed zichtbaar zijn geworden. In de komende periode werken we omhoog met de ruwbouw van de volgende bouwlagen. Daarnaast worden de ondersteuningen op de begane grondvloer verwijderd, waardoor de omvang van de commerciële ruimte duidelijk wordt. Tenslotte wordt er gestart met de voorbereiding voor de gevelinvulling. Hierover leest u meer in de volgende update.

Gebouw B 'Vendaval'

Bij gebouw ‘Vendaval’ is de ruwbouw van de eerste twee woonlagen gereed. Ook hier wordt de komende weken naar bovenliggende woonlagen. Ook hier kan de ondersteuning van de begane grondvloer verwijderd worden, waardoor er goed zicht ontstaat op de indrukwekkende hoogte van de begane grond. Net als bij gebouw ‘Poniente’ wordt ook hier in de komende weken gestart met de eerste voorbereidingen ten behoeve van de gevel.

Gebouw C 'Gregale'

Inmiddels zijn de heipalen aangebracht en zijn de graafwerkzaamheden voor het maken van de verdere fundering afgerond. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het realiseren van de kraanpoer. Over een aantal weken wordt hier een derde torenkraan op geplaatst.  Zodra de kraanpoer gereed is, wordt er verder gewerkt aan de overige poeren en de funderingsbalken. De bouwput is afgegraven en bovendien zijn er al diverse werkvloeren gestort. Deze werkvloeren bestaan uit een dunne laag beton en zorgen voor een stabiele ondergrond voor het plaatsen van de bekisting en de wapening. Wanneer de fundering gereed is wordt de overige ruimte opgevuld met zand en komen er tijdelijke stelconplaten te liggen. Vanaf dat punt wordt de kelder verder opgebouwd met kolommen en balken.

Webcam

De realisatie van Nieuw Kijkduin is sinds kort ook via een webcam te volgen. Via deze link kun je meekijken op onze bouwplaats!

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!