Zoeken
Gebouw A en B.jpg

Werkzaamheden april – mei 2019

Gebouw A en B.jpg

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van het project Nieuw Kijkduin aan het Deltaplein. 

Gebouw A ‘Poniente’

Afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de ruwbouw. Ook de komende twee maanden worden deze werkzaamheden voortgezet. De ruwbouw van ‘Poniente’ nadert inmiddels het hoogste punt, de 7e verdieping. Naar verwachting wordt dit punt medio eind mei begin juni behaald.Daarnaast is er afgelopen week gestart met de gevelsluiting. De eerste houtskeletbouw-elementen zijn geplaats en er is gestart met de voorbereidingen van het metselwerk, alsmede het metselwerk zelf. Ook is er een start gemaakt met het plaatsen van de aluminium puien op de woonlagen. De beglazing van deze puien vindt op een later moment plaats. Tenslotte zijn een groot deel van de kalkzandsteenwanden gelijmd. De komende weken worden deze werkzaamheden doorgezet, waardoor binnen ‘Poniente’ de eerste ruimtes zichtbaar worden.

 

Gebouw B ‘Vendaval’

De werkzaamheden ten behoeve van gebouw B ‘Vendaval’ lopen gelijk op met de werkzaamheden bij gebouw A ‘Poniente’. De komende maanden worden in beide gebouwen dan ook grotendeels dezelfde werkzaamheden uitgevoerd. Een uitzondering hierop is de commerciële plint. Zo zijn afgelopen weken de stalen frames ten behoeve van de aluminium puien en het metselwerk op de begane grond geplaatst. Over een paar weken wordt er gestart aan het stalen dakframe boven de zogeheten ‘droogloop’, het gedeelte wat de toegang tot het foodcourt gaat vormen.

Gebouw C ‘Gregale’

In de afgelopen weken is bij gebouw C ‘Gregale’ de constructie van de kelder afgerond. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de begane grondvloer. In de komende twee maanden gaat de ruwbouw gestaag omhoog. Zodra de werkzaamheden aan de begane grond worden afgerond volgen de kolommen en balken voor de 1e verdiepingsvloer. Met het opgaande werk wordt de koppeling met gebouw B ‘Vendaval’ steeds duidelijker zichtbaar.  

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!