Zoeken
bovenaanzicht 4.jpg

Voortgang en bouwvak 2023

Graag informeren wij u over de werkzaamheden rondom het project Lloyd Yard & Babel. In deze update kunt u de benodigde en afgeronde werkzaamheden terugvinden.

bovenaanzicht 1.2.jpg

Babel

De nutspartijen zijn gestart met de aanleg van de kabels en leidingen in het openbare gebied. Daarnaast zijn we gestart met het laatste metselwerk voor de bloembakken op de begane grond. In de parkeergarage zijn we bezig met het monteren van de autoliften. In de woningen worden de laatste tegels in de woningen aangebracht en zal het spuitwerk op korte termijn ook gereed zijn. In de komende tijd zullen de wanden en vloeren in de algemene ruimte worden afgewerkt.

IMG_3916.JPG

Lloyd Yard

De ruwbouw is geheel gereed. Het gevelwerk is op de diverse blokken afgerond of in een afrondende fase. Na het zakken van de steiger starten de nutsbedrijven met de werkzaamheden. We zijn gestart met de 1e fase van het aanleggen van de binnentuin. De planning is dat begin september de laatste torenkraan wordt gedemonteerd.

IMG_3909.JPG

Kraton

Voor het Kratonblok zijn we bezig met de afbouwwerkzaamheden. De anhydrietvloeren zijn geheel aangebracht. Ook de gibo-wanden en het spuitwerk zijn op diverse verdiepingen al aangebracht. De aluminium puien inclusief glas zijn voor een groot gedeelte geplaatst.

IMG_3904.JPG

Maasblok

Op dit moment is het gevelsteiger aan de voorzijde gedemonteerd. Ook vorderen we met het plaatsen van de aluminium puien inclusief glas. Voor het Maasblok wordt op korte termijn gestart met het spuitwerk in de woningen. Daarnaast zijn de werkzaamheden aan het tegelwerk in de woningen in volle gang.

IMG_3907.JPG

Bali

De binnenwanden zijn geplaatst en de plafonds zijn gesloten. Op korte termijn start het spuitwerk en tegelwerk in de woningen. De planning is dat rond week 34 de gevelbekleding wordt aangebracht.

IMG_3906.JPG

Lloydblok en Maasvenster

Het Lloydblok en Maasvenster zijn op hoogte. De daken zijn afgewerkt en de kopgevels zijn gemetseld. Er is een start gemaakt met het zakken van het steiger bij het Lloydblok. De afbouwwerkzaamheden zoals het plaatsen van de binnenwanden en de kalkzandsteen wanden inclusief installaties zijn inmiddels bezig. De overige werkzaamheden zullen aansluitend plaatsvinden zoals tegelwerk, stucwerk en spuitwerk.

Planning

In de periode van de bouwvak (week 31 en 32) zal er doorgewerkt worden met een kleinere bezetting. Rond week 37 zal gestart worden met de 2e fase van de binnentuin. In september starten we met de afbouw van de algemene ruimten van het Maas- en Kratonblok. Rond week 38 start de aanleg van de openbare bestrating.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!