Zoeken
Frontaal klein.jpg

Nieuwsbrief 5: Werkzaamheden Maasvensterblok

Graag informeren wij u over onze werkzaamheden voor de realisatie van de projecten Lloyd Yard en Babel, gelegen tussen de Kratonkade, Loods Bali, Lloydkade en Loods Celebes. Middels deze brief informeren wij u over de in de komende weken benodigde werkzaamheden.

Frontaal klein.jpg

Wat gaat er gebeuren en wat merkt u ervan?

Het Maasvensterblok wordt voorzien van het Maasvenster (zie afbeelding). Dit is een groot stalen frame, waardoor de constructie van het Maasvenster gerealiseerd kan worden. Het frame bestaat uit een aantal stalen spanten met een maximaal gewicht van 36.000 kilo en een lengte van 26 meter.

Op maandag 20 maart wordt de constructie voor het Maasvenster aangevoerd en geïnstalleerd. Het frame wordt met speciaal transport vervoerd. Om hinder te voorkomen moet dit transport uitgevoerd worden voor 5:00 uur ’s ochtends. Dit betekent dat de spanten in de nacht van zondag op maandag aangevoerd worden.  

Voor het hijsen van deze zware elementen is een speciale kraan nodig. Op vrijdag 17 maart wordt de kraan vanaf 6:00 uur opgebouwd. Ten behoeve van deze werkzaamheden zal de Kratonkade ter hoogte van de kruising Loods Celebes vanaf donderdag 16 maart tot en met woensdag 22 maart voor verkeer afgesloten zijn. Hierdoor gaat de ontsluiting van de pier via de Lloydkade plaatsvinden. Dit wordt door middel van bebording en verkeersregelaars aangegeven. Het trottoir blijft voor voetgangers toegankelijk.

Weersomstandigheden

De werkzaamheden rondom het aanvoeren en installeren van het stalen frame vereisen de juiste weersomstandigheden. Dit betekent dat bij ongunstige weersomstandigheden, de werkzaamheden verzet worden. Eventuele wijzigingen in de planning worden gecommuniceerd via de projectwebsite.

Automatische berichten via projectwebsite

Op de projectwebsite (www.lloydyard-babel.nl) kunt u terecht voor meer informatie over deze projecten en bijbehorende werkzaamheden. Via deze website wordt tijdens de realisatiefase ook een automatische nieuwsupdate verzorgd. U kunt zich aanmelden voor de nieuwsalert door uw e-mailadres in te dienen onderaan de pagina en op de knop ‘Op de hoogte blijven’ te drukken. Let op! U moet uw aanmelding bevestigen via een aanmeldingsmail.

Bewuste Bouwers

Dat bouwen hinder oplevert voor omwonenden, realiseren wij ons heel goed. Helaas kunnen wij dit niet voorkomen. Wel proberen wij de hinder tot een minimum te beperken. Wij zijn aangesloten bij stichting Bewuste Bouwers. Aandacht voor de omgeving, veilig werken, medewerkers en het milieu, dat is waar een Bewuste Bouwer voor staat en zo realiseren wij het project dan ook.

Wilt u meer weten wat Bewuste Bouwers voor u betekent? Dan kunt u informatie vinden op www.bewustebouwers.nl.

Contact

Heeft u de vragen of opmerkingen met betrekking tot de bouw van Lloyd Yard en Babel, neem dan contact op met ondergetekende (communicatie@lloydyard-babel.nl) of bel naar 070-414 4200

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en danken u voor uw begrip.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!